Zelenoviću, bruko i sramoto!? Šapčanima AIK banka „otela“ jedinu sportsku halu u kojoj je treniralo više hiljada vrhunskih sportista!?!

Zbog bahatosti gradske vlasti u Šapcu, jedina sportska hala u kojoj je svakodnevno treniralo blizu 20.000 profesionalnih sportista i rekreativaca u ponedeljak je osvanula zakatančena!?!

Sportiste koji su, ne sluteći ništa, došli na trening na vratima je dočekalo obaveštenje od “AIK Banke” u kojem se navodi da se za sve informacije obrate Opštini ili rukometnom klubu “Metaloplastika”, kao i da je ulaz u sam objekat ili uzimanje stvari moguće samo uz odobrenje “AIK Banke” koja je vlasnik hale!

Dragoljub Stanković Žuća, inače neporaženi šampion u boksu u poluvelter kategoriji i trener BK “Živorad Rajšić-Rajša”, ističe da se u ponedeljak ispred hale “Zorka” odvijala prava drama.

– Dolaskom na trening u 5 sati ispred hale zatekao sam masu ljudi. Dobili smo obaveštenje od obezbeđenja da je halu preuzela banka, da je to njeno vlasništvo, da ne možemo da uđemo i da je naša oprema ostala unutra. Uredno smo plaćali prostor, sva oprema je naša, i niko nas ranije nije obavestio da može da dođe do ovoga. Naš klub ima 9 boksera od kojih su dvojica prvi i treći u Evropi. Sada ne možemo da treniramo i predstojeća takmičenja su nam dovedena u pitanje – ogorčen je Dragoljub Stanković.

U sportskoj hali “Zorka”, osim boksera, treniraju i rukometaši, mačevaoci, rvači, stonoteniseri, održavaju se i probe baleta … Ova hala decenijama je predstavljala hram sporta, jer je iznedrila na hiljade vrhunskih sportista na čelu sa neprevaziđenom rukometnom ekipom “Metaloplastike”. A onda je dolaskom demokratije u Šabac prepuštena propasti …

Šabački naprednjaci zaprepašćeni su zatvaranjem hale “Zorka” i za nemilu situaciju kao jedine odgovorne navode aktuelnu gradsku vlast. Naime, prema rečima narodnog poslanika dr Bobana Birmančevića, ovo je posledica dugogodišnjeg neozbiljnog i katastrofalnog ponašanja gradske vlasti prema objektima, između ostalog i objektima gde vrhunski sportisti treniraju i ostvaruju značajne rezultate.

–  Pouzdano znam da je do kraja marta “AIK Banka” imala sklopljen ugovor sa Gradskom upravom Šapca o plaćanju obaveza za zakup objekta. Posle toga ugovor nije obnovljen i grad nije nastavio da plaća. Nije poznato koliko novca se duguje. Gradonačelnik Nebojša Zelenović je rekao da ga sportska hala ne interesuje i da se o tome mora starati neko drugi. Ovo je sramna situacija za sportski grad kao što je Šabac i za to je direktno odgovorna Gradska uprava – rekao je dr Boban Birmančević.

Umesto konkretnog objašnjenja za skandaloznu situaciju sa sportskom halom, predsednik Skupštine Nemanja Pajić dostavio je medijima saopštenje:

“Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti, a u vezi sa radom i korišćenjem Hale sportova “Zorka” Šabac, obaveštavamo javnost da će, zahvaljujući međusobnom razumevanju Grada Šapca i rukovodstva AIK banke, sve sportske manifestacije u ovom objektu nastaviti da se održavaju, po planiranom rasporedu i dinamici.

Predstavnici Grada Šapca i AIK BANKE zajedno rade na pronalasku najboljeg trajnog rešenja za grad Šabac i sportska društa koja treniraju u pomenutoj hali. Naš cilj je da svi sportisti nastave svoj rad i da ovaj objekat, proslavljen uspesima rukometnog kluba “Metaloplastika”, i ubuduće bude domaćin velikih takmičenja.”

Narodni poslanik dr Boban Birmančević ističe da ovo saopštenje dovoljno govori o načinu na koji se aktuelna gradska vlast odnosi prema sportskim objektima i sportistima grada Šapca.

– U tom saopštenju nema nijednog ozbiljnog razloga zašto smo došli u tu situaciju kao grad, odnosno zašto je grad koji ima 100.000 stanovnika i nekoliko hiljada sportista došao u situaciju da bude zaključan jedini sportski objekat gde se održavaju sportske manifestacije. Gradonačelnika Šapca Nebojšu Zelenovića izgleda jedino interesuje kako će da ruši Beograd i kako će jednog dana da bude predsednik Vlade, jer su mu to obećali Žoja Vuletić i Dušan Petrović – rekao je Birmančević.

Zbog skandaloznog postupka gradske vlasti, primera radi, šabački bokseri kluba “Živorad Rajšić-Rajša” juče su trenirali pod otvorenim nebom u ruiniranom Sokolskom domu. Slična sudbina sleduje i ostalim klubovima. Za to vreme, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović šeta Srbijom i ruši Beograd u patološkoj želji da postane predsednik Srbije… Aprililiii…

E.E.