Zelenovićeve dosmanlije “teraju sprdnju sa građanima Šapca”: Kriju “kapitalce parazite” u gradskim stanovima, dali podatke za takozvane “sirotinjske” stanove…

Hoće li neko konačno stati na put šabačkim gradskim “poštenjačinama”, jer se oni sa svima nama baš “sprdaju”!? Ni na kraj pameti im nije da otkriju ko godinama uživa stambene blagodeti ove lokalne samouprave! Zelenovića baš briga i što je u drugom stepenu osuđen za sve “malverzacije sa gradskom kasom”, jer se uzda u moćne spoljne zaštitnike, a meku i popustljivu državu sa labilnim pravosuđem iznutra…

Onda I nije čudo što šabačke vladajuće “dosmanlije” u ovoj zemlji rade šta hoće i kako im se ćefne!?! Izigrale su Državnog revizora, sada i sve druge koji su zvanično tražili podatke ko za džabe godinama živi u gradskim stanovima, kojih je, prema zvaničnim dokumentima bilo čak 72!?

A, to što su odgovorili na zvaničan zahtev za pristup informacijama od javnog značaja – više liči na “gradsku sprdnju” nego na racionalan i pre svega pošten odgovor na traženo pitanje:
Samo tako i nikako drugačije se može razumeti odgovor koji je poslat na tražene informacije, koji je prosleđen gradskoj Upravi grada Šapca 4.12.2018., a Uprava odgovorila sa podacima o tim stanovima zaključno sa 31.12.2017.!? Šta je sa periodom posle ovog datuma, sa celom 2018.godinom? Ili šta je bilo ranije, posebno sa 2015.godinom, za koju je DRI utvrdio da nema uopšte evidencije o zakupu 72 stana, pa čak ni dinara proknjiženog prihoda od kirije?!
Da je neko u gradskoj Upravi toliko glup, pa da pravi ovakve početničke greške, teško je poverovati, već verujemo da je opet u pitanju bahatost, bezobzirnost i osećaj da su današnji šabački vlastodršci toliko sigurni u svoju nedodirljivost, da mogu da rade baš što im je volja….
U zvaničnom odgovoru na tražene podatke građana Šapca, daju podatke o zakupu stanova za 2018.godinu i zvanično tvrde da su za tu godinu prihodovali 808.000 dinara, ali, zato “kao fol” imaju podatke o stanovima samo zaključno sa 31.12.2017.godine?! Ko koga i zbog čega neprestano vara? Zašto se godinama krije kome su i na osnovu čega dodeljeni gradski stanovi, da u njima uživaju? Šta je sa Kriivčnom prijavom koju je tim pvoodom narodni poslanik dr Boban Birmančević podneo pre nekoliko meseci? Jel toliko tužilaštvo zatrpano sa poslom, da zaštita državne imovine nikako da stigne na red? Sramota…
Uostalom pogledajte sami, taj “brlog od nabacanih podataka” koji je postavljaču pitanja prosledila Uprava grada Šapca! U njima su podaci tek za nekih četrdesetak stanova? Gde su ostali? Zašto se ne daju podaci o stanovima za 2015. Za koju nema ama baš nikakvih podataka?! Ili ih je neko namerno sklonio iz Uprave grada po nečijem nalogu? A, zna se ko i danas, baš kao i 2000. vedri i oblači u gradu pokraj Save….

Nabacani spisak samo dela stanova liči na gomilu cepanica koje drvoseče slažu uoči zimske sezone na nekom stovarištu ili šumskom lugu, pokraj druma?

Gde su ugovori za ove stanove, a posebno ko je i na osnovu čega imenovanima dodelio te stanove? Jesu li to zaslužni građani Šapca, pa da ih svi oni zasluženim aplauzom pozdrave i čestitaju dodelu državnog krova nad glavom… Ili je u pitanju opet ona stara dobra “dosmanlijska mućka”, zbog koje je država Srbija bila dovedena do prosjačkog štapa i malog zavežljaja na njemu za put u nepovrat…

Zelenovićeve dosmanlije “teraju sprdnju se sa građanima Šapca”: Kriju “kapitalce parazite” u gradskim stanovima, dali podatke za takozvane “sirotinjske” stanove…z I ovakvog “s brda s dola” zvaničnog odgovora Uprave grada Šapca, vidi se da su neki stanovi otpisani, neki otkupljeni, pa se neshvatljivo između ova dva dijametralno suprotna pojma stavlja znak jednakosti. Nema odgovora na ključno pitanje, ko ih je i na osnovu čega otpisao, a ko dozvolio “tamo nekom” da ih otkupi? Zašto? Čime je “taj i taj” to zaslužio, zavredneo da uzme u privatno vlasništvo gradski stan? 


Na kraju, ako su ipak, posle godinu i po dana priznali da su u 2018.prihodovali od zakupa nešto više od 808.000 dinara, koliko se para izgubilo za neevidentirane i nenanplaćene prihode za 2015.ili za sve druge godine o kojima još uvek pojma nemamo?
Sve je građanima Šapca jasno. Puklo im je odavno pred očima, ali im nikako nije jasno, da država ne štiti svoju imovinu, već dozvoljava da je razvlače “ žute poštenjačine”, zbog kojih, eto gradonačelniku Nebojši Zelenoviću, zvanom “Zekaj od Peći” ponekad krenu suze na oči…One, kako narod kaže, krokodilske?
Pa, dokle više…
P.J.