Zelenovićeva poruka Šapčanima izborom Marije na “izmišljenu funkciju svoje pomoćnice za pitanja mladih”!?

Pre nekoliko dana, “na mig Zelenovića” u Skupštini grada Šapca prošao je izbor Šapčanke Marije Ratković na novo radno mesto, za koje, nismo sigurni da postoji u Pravilniku o sistematizaciji radnih mesta u gradskoj Upravi? 

Naime, Marija je izabrana za još jednog od gomile pomoćnika i savetnika koje već ima gradonačelnik Nebojša Zelenović! I to, kako je zvanično saopšteno, za pitanja mladih? 

Da li arhitekta sa doktorskom titulom na Fakultetu umetnosti zaslužuje ovo mesto, najbolje će posvedočiti jedna od njenih ranijih foto poruka  u kojoj je na najbolji način pokazala šta misli o današnjim mladima i našoj stvarnosti… Ako je ovaj srednji prst usmeren ka svima onima koji su sa druge strane “životne medalje”, a jeste, onda nikako ne ide da se ta osoba bira za pomoćnika gradonačelnika za pitanja mladih? 

Kome se ovom porukom rugaju Zelenović i Marija? Zelenović verovatno svim Šapčanima, želeći da pokaže i dokaže da je ON “bog i batina, aali samo  još neki dan”… Do prvih izbora. Prisutni odbornici u skupštinskim klupama su svedoci, da ju je Zelenović u ličnom obraćanju tokom nominacije – toliko naahvalio, da tako ne bi mogao da o njoj priča i neko najrođeniji… Zašto mu je ona sada potrebna, u predvečerje izbora na kojima sigurno gubi,  na kojima Zelenovića i njegovog mentora Dušana Petrovića čeka ozbiljan politički brodolom i fijasko – saznaćemo uskoro.  

A, do tada, Šapčanima ostaje da se malo bolje pozabave likom i delom Marije, posebno razlozima, zbog čega je svoju doktorsku diplomu “ zamenila nezapaženim kolumnama u još manje zapaženim elektronskim spinovima”? Mada, je već svima jasno da postoji ozbiljan “ sukob ličnosti”, Marije kao žene i Marije kao javne ličnosti, odnosno “kolumnistkinje”…

E.E.