Zelenović uvalio Šabac u dužničko ropstvo sa 3 milijarde dinara, a sada se zadužio 500 miliona dinara

Aleksandar Pajić , šef odborničke grupe SNS- a u Šapcu rekao je na konferenciji za štampu  da je sasvim sigurno da će Nebojša Zelenović izaći na lokalne izbore.

Sigurno je da će oni učestvovati na lokalnim izborima. Kada ode u Beograd i kada je sa Djilasom, Jeremićem, Obradovićem on priča jedno i zalaže se za bojkot, a kada dodje u Šabac priča drugu priču jer je sasvim izvesno da će sva ta grupacija koja čini vlast u Šapcu izaći na izbore, ali za to nema podršku gradjana. Na poslednjoj sednici gradske skupštine usvojen je budžet koji je za 600 miliona dinara manji –  kaže Pajić. 

Radivoje Mićić, poverenik SNS-a kaže da će Zelenović  voditi prljavu kampanju: 

Zelenović duguje objašnjenje gradjanima šta je uradio sa budžetom  za 2019.godinu. Priča o kvantašu i toplani na biomasu i investicijama koje je pominjao i 2015.godine. Od toga ništa nije uradjeno osim što je asfaltirano nekoliko ulica. Grad se zadužuje sa dodatnih 500 miliona dinara, pored postojećeg duga od 3 milijarde! Pitamo se kako će to biti prevazidjeno?  Sigurno je da nakon izbora Nemanja Pajić, Dušan Petrović , Nebojša Zelenović i Žoja Vuletić neće više ni o čemu odlučivati – kaže Mićić.

Narodni poslanik Boban Birmančević  osvrnuo se na najnoviju presudu Višeg suda ,u kojoj je Nebojša Zelenović proglašen krivim za nenamensko trošenje 5 miliona evra iz budžeta 2015. godine. 

U presudi jasno stoji da je kriv čime su se  obistinile tvrdnje SNS o tome da je dolazilo do zloupotrebe budžeta. Ova presuda nije samo presuda Nebojši Zelenoviću ,već i zameniku Dušanu Kostadinoviću, koji je član IO Demokratske stranke . Potrošio je to Zelenović zajedno sa Nemanjom Pajićem . Oni I pred ove izbore izlaze sa pričom kao što su to radili i pred prethodne, da navodno imaju dogovor sa SNS, da će praviti vlast sa Vučićem. Lažu, nema nikakvog dogovora , sa njima se nećemo dogovarati, jedina koalicija koju ćemo imati, je koalicija sa narodom . Iza Nebojše Zelenovića stoji još gori Dušan Petrović , a iza njega gori Djilas – rekao je Birmančević.

Osudjujuća presuda Zelenoviću je novčana kazna od 50 000 dinara. Tolika  je kazna za pušenje u prostorijama gde je to zabranjeno, ili ravna kazni za preticanje na punoj liniji. To je kazna za troešnje 42 miliona dinara bez javnih nabavki, 31 milijardu bez ugovora i 89 miliona bez validne dokumentacije. Mi se pitamo ko je uzeo ove pare . Budžet za 2020 .predlaže osuđeni gradonačelnik – komentariše presudu Višeg suda Nebojši Zelenoviću za nenamensko trošenje 5 miliona evra iz budžeta.

Macvanski.info / Embargo