Zelenović se pojavio na sudu da bi izbegao privođenje


S obzirom na to da je već dva puta bežao od suda, da ne bi bio priveden, gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, konačno je došao pred sudsko Veće Višeg suda u tom gradu, gde u ponovljenom postupkuu odgovara po Krivičnoj prijavi tužilaštva, da je „nenamenski potrošio iz budžeta grada “ skoro 5 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti. 

Krivična prijava zasnovana je na osnovu zvaničnog nalaza Državne revizorske institucije za poslovanje gradske Uprave za 2015.godinu.

Zelenović je do sada već dva puta izbegao da se pojavi pred sudskim većem, očigledno zbog odsustva valjanih argumenata koji bi govorili u njegovu odbranu. 

Gradonačelnik Šapca ovaj put se u sudu pojavio u pratnji dvojice advokata i takozvanog finansijskog savetnika čije je pokušaje da odugovlače slučaj predlogom za novo finansijsko veštačenje, sudsko veće odbilo. Podsećamo, u ovom postupku su već održana dva finasijska veštačenja- glavno I dopunsko. Zelenovićevi advokati, tada su počeli da tvrde kako je krivično gonjenje Zelenovića zastarelo, ali tužilac je ostao pri istim navodima optužnice. 

Inače, indikativna je činjenica da takozvana odbrana Zelenovića ne iznosi nikakve činjenice koje bi demantovale lopovluk šabačkog gradonačelnika, već se zasniva isključivo na tvrdnjama o zastarelosti postupka, što implicira da je od svojih sugrađana zaista ukrao skoro pet miliona evra. 

Iako je reč o zapanjujućoj brojci, čak I za prevejanog lopova, sam Zelenović ni reč nije rekao u svoju odbranu, niti je izneo bilo kakav argument protiv optužbi za krađu, već je sa klupe, ćutke posmatrao dešavanja u sudnici. Sudija Marija Ivanović saopštila je da je suđenje završeno i da će odluka biti naknadno saopštena. Celokupna srpska javnost s nestrpljenjem očekuje epilog ovog procesa. Interesovanje je posebno veliko u Šapcu, gradu čiji je gradonačelnik optužen da je beskrupulozno oteo novac svojih sugrađana. 

Javnost je posle današnjeg suđenja ostala uskraćena i za odgovor kako posle ovakve sramote Zelenović planira da se u budućnosti bavi politikom, kako može da pogleda bilo kog šapčanina u oči i koji je njegov odgovor na činjenicu da je odgovornost gradonačelnika jasno propisana statutom grada.

Macvanski.info/ Foto: Informer