Zelenović pobegao u Brisel da ne bi građanima objašnjavao totalni debakl koji je u opseni nazvao “praznik demokratije”

U Šapcu se već uveliko priča da je politici Nebojše Zelenovića odzvonilo, jer njemu i njegovom mentoru Dušanu Petroviću niko više  ne veruje!  To nedvosmisleno potvrdjuju i rezultati izjašnjavanja gradjana u mesnim zajednicama o tome kako će trošiti novac od poreza.

U svojoj Mesnoj zajednici „Žika Popović“ sakupio je tek 138 glasova. Toliko je izašlo građana na ovaj Zelenovićev „praznik demokratije“, kako ga je samozvano krstio i svoj totalni debakl proglasio za uspeh koji namerava i da ovekoveči uvođenjem 8. decembra u kalendar praznika!

To ga međutim nije sprečilo i da ode u Strazbur u Savet Evrope kako bi evropske parlamentarce izvestio o stanju u Srbiji u kojoj kako navodi nema uslova ni za normalan život ni za slobodne izbore.

Ovo je bila tema konferencije za štampu na kojoj je poverenik SNS-a u Šapcu i narodni poslanik dr Boban Birmančević rekao da je dogadjaj od nedelje pokazao kolaps politike koju već skoro dve decenije provode ostaci DOS-a  i Nebojša Zelenović.

Gradjani su rekli ne politici koju vodi Zelenović i njegov mentor Dušan Petrović, politici zasnovanoj na lažima, ucenama i pretnjama. Niko više ne želi da podrži bilo kakav predlog koji iznese Nebojša Zelenović. Na njihovo izjašnjavanje gradjana o navodnom trošenju para od poreza, gradjani su odgovorili bojkotom, jer nisu podržali ideju da se u Šapcu o trošku Mesnih zajednica uradi otvoreni bazen. Uprkos tome što su još od avgusta ušli u kampanju sa tom idejom, vršili pritisak na zaposlene u javnim preduzećima, pravili spiskove podobnih za koje su verovali da će ih podržati , dobili su 9 odsto glasova za svoje predloge. U svojoj mesnoj zajednici“ dobio je 2,25 odsto podrške. To je maksimalni učinak koji mogu da postignu, i dokaz kapitulacije njihove politike, koju su građani umeli da prepoznaju. Danas će Zelenović  da govori u Evropskom parlamentu. Po kom osnovu on ide u Strazbur? Zar on da priča o legitimitetu? U mesnoj zajednici Žika Popović vrlo dobro znaju ko su ti ljudi i ne zovu ga džabe Zeleni lopove?! On će da priča o Vučićevom „režimu“, o čoveku koji je započeo radove na autoputu Šabac-Ruma, koji će doneti ekonomsku preporod ovom kraju, čoveku koji je doveo „Jazaki“ japansku firmu u kojoj radi 3.000 ljudi, neko u čijem mandatu je izgradjeno 400 km autoputeva i planirano još 600 km. Da li će Zelenović u Evropskom parlamentu pričati kako je došao na vlast, kupovinom glasova na izborima, a potom i odbornika . Gradjani će dati svoj glas onima kojima veruju, a ne Zelenoviću i Dušanu Petroviću – kazao je dr Boban Birmančević.

Radivoje Mićić, poverenik SNS-a je takodje rekao da je izum Zelenovića da navodno gradjani odlučuju o trošenju novca od poreza, samo vid obmane i prevare:

Pod sloganom „samo Šabac se pita“objašnjavao je ideju ,koja je zapravo novi izum da prevari gradjane i dobio je odgovor kakav je zaslužio. Pobegao je u Brisel jer se plaši objašnjavanja gradjanima, a debakl proglašava „praznikom demokratije“. Da li ga je stid zbog ovoga? Da li će nakon svega u Briselu postaviti pitanje sudbine  Ivana Lazića ,čoveka koji je utamničen na Kosovu,  jer je rekao da je Račak izmišljena priča? Hoće li pozvati svog prijatelja ,predsednika opštine Peći, kod koga je nedavno bio, da utiče na oslobadjanje nevinog čoveka? Ne neće, jer oni su opozicija narodu . Ja kao član Saveta mesne zajednice Majur, koji je jedino  po zakonu odgovoran za trošenje para,poručujem da  nećemo poštovati njihove odluke o trošenju našeg novca. Sve ovo što se dogodilo u nedelju, nije praznik demokratije, već propast,njihova propast!  –ocenjuje Radivoje Mićić.

INFO 24 / Embargo