Zelenović napao „delije“, ali nije očekivao ovakav odgovor: Ćutali smo kada ste krali, otimali, urušavali ovaj grad i trgovali njime zarad opstanka na vlasti…

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, ujedno bliski saradnik Dragana Đilasa, nazvao je navijače Crvene zvezde huliganima i optužio ih da su napali navijače vaterpolo kluba Šabac tokom utakmice ta dva kluba. Šapčanin je otišao i korak dalje pa je tvrdio da je upravo policija uvela „huligane“ kako bi se obračunali sa navijačima VK Šabac. „Delije Šabac“ su se uputile otvoreno pismo gradonačelniku Šapca, Nebojši Zelenoviću.

Pismo vam prenosimo u celosti.

– Žao nam je što Vas ne možemo osloviti sa „gospodine“, ali rečeno sportskim žargonom: ceni protivnika na terenu i van njega, kao što on ceni tebe. Svedoci smo poslednjih dana da koristite našu navijačku grupu za obračun sa svojim političkim neistomišljenicima. Politika nas nikada nije zanimala, jer jedino u šta verujemo je naš fudbalski klub Crvena zvezda i ljubav prema njemu.

Optužili ste nas da smo krivci za incident na vaterpolo utakmici i da smo radili u sprezi sa policijom, tj. da su nas oni uveli na bazen. Da se iole razumete u ovu materiju, znali biste da je policija ta sa kojom navijačke grupe nikada ne sarađuju.

Takođe, u raznoraznim emisijama i otvorenim pismima nas optužujete kao „Šabačku grupu“ i još tvrdite da su u njoj lica kojima su skraćene zatvorske kazne, kako bi zastrašivali ljude po našem gradu. Tvrdite da znate svakog od tih ljudi imenom i prezimenom, pa pošto se već predstavljate kao hrabar čovek, a mi tvrdimo i znamo da ste sve samo ne to, evo javno Vas molimo da navedete ta imena i da u skladu sa zakonom podnesete prijavu protiv istih, jer je to Vaša građanska dužnost.

Ne želimo da nas zbog Vaših reči komšije gledaju kao kriminalce i da zaziru od nas, jer ste im Vi „objasnili“ ko smo mi.

Sve dok niste počeli da prozivate „Delije Šabac“ nikada se nismo oglašavali, niti komentarisali način na koji vodite ovaj grad. Ćutali smo kada ste krali, otimali, urušavali ovaj grad i trgovali njime zarad opstanka na vlasti.

Od danas ne ćutimo i svaki put ćemo Vas nazvati pravim imenom, sve vas koji ste unesrećili Srbiju. Ovu utakmicu ste sami započeli gradonačelniče, iako nam nije stalo do nje. Posle svega izrečenog sa Vaše strane, spremni smo da odigramo do kraja- stoji u saopštenju „Delija Šabac“.

Republika.rs