Zelenović Majurce izigrao – Vlada Srbije nije!

Zahvaljujući novcu koji je izdvojila Vlada Republike Srbije, u Majuru kod Šapca počelo je šljunčenje ulica. U planu je da 20 ulica kroz koje nije prošla kanalizacija budu pošljunčene, dok će one koje imaju kanalizaciju biti asfaltirane.

Prema rečima Ivana Neškovića, predsednika MZ Majur, planirano je da se pošljunči 20 ulica, a ovaj posao je dogovoren sa Zoranom Mihajlović, ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  • Pre mesec i po dana na referendumu u Majuru mi smo izglasali šljunčenje i poslali zvaničan dopis infrastrukturi. Nažalost, odgovor nismo dobili i ti radovi nisu još uvek počeli. Bili smo primorani da se obratimo ministarstvu. Na našu sreću, dobili smo ovu pomoć i radovi su u toku – rekao je Ivan Nešković.

Radovi su već završeni u Karađorđevoj ulici, pa sada stanovnici ove ulice mogu da odahnu, posebno kada padne kiša.

  • Kada padne kiša od blata nije moglo da se ide. Vlast u Šapcu samo obećava, a ništa ne radi. Obećali su nam kanalizaciju pre četiri godine. Lično gradonačelnik Zelenović nam je obećao. Čak je narod platio deo, međutim od kanalizacije nema ništa. Ljudi su se razočarali – kaže Zorica Ljubinković, meštanka.

Radivoj Mićić, član Saveta MZ Majur istakao je da za razliku od aktuelne šabačke vlasti koja u potpunosti ignoriše potrebe i probleme stanovnika Majura, država što obeća, to i uradi.

  • Da ova ulica ima kanalizaciju, bilo bi asfaltirano. Sve ulice koje u Majuru imaju problem biće nasute šljunkom, a one kroz koje je kanalizacija prošla, biće asfaltirane sredstvima Vlade Republike Srbije. Nakon ovog posla, u planu su i atarski putevi kako bismo olakšali život našim poljoprivrednicima – rekao je Radivoj Mićić.