Zelenović je grad Šabac zadužio za 200 miliona dinara!?!

Čekamo Zelenovića već 43 dana da izađe pred građane i kaže bar jedan razlog zašto nije ispunio nijedno predizborno obećanje. Da kaže zašto nije u stanju da realizuje nijednu kapitalnu investiciju od 2,7 milijardi dinara. Umesto toga, Zelenović više vremena provodi u Beogradu nego u ovom gradu. Njega problemi građana Šapca više ne interesuju. Pozivam sve nadležne organe, pre svega Upravu kriminalističke policije i Tužilaštvo da uđu u Gradsku upravu Šapca i da ispitaju svaki dinar za asfaltitanje asfaltiranih puteva, da im ne dozvolimo da ijedan dinar završi na crnom tržištu i da ponovo po ko zna koji put pokušaju da kupe glasove na predstojećim izborima – rekao je Dejan Jovanović, odbornik u Skupštini grada Šapca na 43. protestu protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića.

Kako je istakao, gradonačelnika Nebojšu Zelenovića nije briga što je uništio sva gradska javna preduzeća, apotekarsku ustanovu, ljude ostavio bez posla, a grad zadužio za 200 miliona dinara. Prema Jovanovićevim rečima, Zelenovića ne interesuje što “Toplana” ne može da funkcioniše ukoliko ne uzima kredite kod poslovnih banaka. A da bi uzela te kredite, mora da se zadužuje i ne može da garantuje svojim imovinom, nego to za nju rade druga gradska javna preduzeća.

– Kada pogledate ko upravlja ovim gradom, sve su sami osuđenici. Gospodin Nebojša Zelenović je osuđen zato što je proneverio 5 miliona evra, direktor nekadašnje Direkcije za puteve Mile Filipović takođe je osuđen jer je zloupotrebljavao položaj i uništavao svoje preduzeće. Direktor nekadašnjeg Fonda za građevinsko zemljište je osuđen jer je vršio mahinacije u svom preduzeću. Mi u Gradskoj upravi Šapca imamo više osuđenika nego što ih ima u Kazneno-popravnom zavodu – rekao je Dejan Jovanović.

Živan Marić, poverenika Mesnog odbora Dvorište GO SNS naveo je da su ovom, ali i drugim pocerskim selima aktuelni gradski vlastodršci još pre 20 godina obećavali vodu i magistralu, ali da od toga ništa nije bilo.

– Kada su “dosmanlije” došle na vlast, pekli su bika na ražnju u mom selu Dvorište. Obećali su da ćemo dobiti u Pocerini gradsku vodu, da će se graditi vodotoranj u Slatini. Za to su od svakog domaćinstva uzeli po 10 tadašnih maraka, kako bi uradili projekat za vodotoranj. Vodotornja nema, a nema ni gradske vode u Pocerini. Obećali su i pocersku magistralu Bela Reka-Radovašnica, preko Dvorišta i Rumske. Imali su novac iz NIP-a za celu pocersku magistralu. Nisu uradili od toga ništa, na kraju tu njihovu magistralu završila je Vlada Republike Srbije – naveo je Živan Marić.