Zelenović i dalje ne sme da izađe pred Šapčane!?

U Šapcu je za vladajuću garnituru u ovom gradu vrelo leto postalo još vrelije s obzirom na to da Šapčani ne odustaju od zahteva gradonačelniku Nebojši Zelenoviću da podnese ostavku. Na 37. protest protiv aktuelne gradske vlasti, direktno iz Skupštine grada došli su odbornici SNS-a koji su sa sugrađanima podelili informacije o novoj bahatosti gradske vlasti.

Naime, skupštinska većina koju predvodi “Zajedno za Srbiju” Dušana Petrovića, usvojila je Odluku o kapitalnim investicijama od 2016. do 2020. godine u visini od 2,7 milijardi. Reč je o 16 investicija u Šapcu.

– Nijedna jedina od tih 16 investicija nije urađena. Zbog toga Nebojša Zelenović ne sme da se javi za reč. Ono što mi tražimo od njega je samo izveštaj narodu. Ono što tražimo od njega je da izađe za skupštinsku govornicu ili neka izađe na svoje medije i neka kaže zašto smo zadužili grad, a da ništa nije urađeno? Zašto poslednje tri godine ništa od kapitalnih investicija nije rađeno u Šapcu? Došli smo u predizbornu godinu da opet laže naše sugrađane – rekao je dr Aleksandar Pajić, poverenik GO SNS Šabac i šef odborničke grupe SNS.

Odbornik u Skupštini grada Šapca i poverenik MO “Jevremova, Mladen Čolić, istakao je da u Šapcu ne postoji ekonomska politika, jer je Nebojša Zelenović sa svojim saradnicima sve sveo na ličnu korist.

– Posle “7. jula”, “Šapčanke” i ostalih društvenih preduzeća, oni ponovo uništavaju društvena preduzeća. Pogledajmo za koliko novca su prodali zemljište JKP “Stari grad” i gde je ovo preduzeće sada. Otišli su pod kiriju – naveo je Mladen Čolić.

Narodni poslanik i poverenik GO SNS Šabac dr Boban Birmančević, istakao je da od gradonačelnika ne traže ništa drugo osim raspisivanja vanrednih lokalnih izbora.

– Gradonačelniku se obraćamo 37 puta. Nijednom se nije obratio ovolikoj grupi građana, na naša pitanja nije odgovorio. Ali mi nastavljamo dalje – rekao je dr Birmančević.

Demonstranti su se ovoga puta zaputili ka Poljoprivrednoj školi gde je u amfiteatru ove ustanove bilo u toku zasedanje šabačkog parlamenta. Očekivali su da im se Nebojša Zelenović najzad obrati, ali osim dr Dejana Pavlovića koji je odbornik vladajuće koalicije i koji je pred nezadovoljne sugrađane izašao samo da ih fotografiše i snimi, niko iz vlasti nije izašao iz sale.