Zelenović i dalje krije, ko živi za džabe u stanovima koji su u vlasništvu grada Šapca?

Umesto da odgovori na prosto i jednostavno pitanje koje je poslanik Boban Birmančević postavio i u republičkom parlamentu ko živi u 72 stana koja su u vlasništvu grada i zašto se za njih ne plaća kirija, gradonačelnik Nebojša Zelenović kuka na sav glas kako je to pritisak na sudove i zloupotreba tužilaštva.

Svima u Šapcu više je dojadilo da čekaju reakciju nadležnih organa i konačno stave tačku na kršenje zakona u ovom gradu koje otvoreno i bezobzirno čini vladajuća granitura!? Narodni poslanik Boban Birmančević apelovao je sa skupštinske govornice da se zaustavi bezakonje u gradu, ilustrujući ga jednim primerom i jednim pitanjem: Zašto nije utvrđen niti naplaćivan zakup za 72 stana kojima grad raspolaže?

Ni tužilaštvo ni policija nisu se bavili ovim pitanjem,uprkos tome što je i sa ovog sajta u nekoliko navrata skrenuta pažnja na to. Poslanik Birmančević presavio je tabak i podneo Krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu , posebnom Odeljenju za suzbijanje korupcije i to protiv NN izvršioca, zbog sumnje da je nevršenjem svoje dužnosti nanelo štetu gradu , što nije utvrđen i naplaćivan zakup za 72 stana u vlasništvu grada, čime je izvršeno krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Pitate se odakle Birmančeviću ovaj podatak. Ni on, ni većina građana ne bi znali da to nije utvrdila Državna revizorska institucija Republike Srbije koja je u izveštaju završnog računa za 2015-tu godinu videla i ovaj propust. Ti stanovi postoje u knjigovodstvenoj evidenciji grada zaključno sa 31. decembrom 2015-te godine. Odeljenje za finansije grada Šapca dopisom od 15. 8 .2016. godine obavestilo da je grad Šabac izvršio usaglašavanje zaključenih ugovora o otkupu stanova sa knjigovodstvenim evidencijama i utvrdio da treba isknjižiti 10 stanova, s obzirom da su zaključeni ugovori o otkupu, a da je 5 stanova srušeno. Navedeno je da su poslati pozivi licima koji se vode u evidenciji kako bi se identifikovali i zaključili ugovore o zakupu stana, što će reći da se do tada nisu javljali!?

Podnosilac Krivične prijave ne može da se opredeli ko je izvršio krivično delo koje se prijavom stavlja na teret, odnosno da li je za to odgovoran gradonačelnik Nebojša Zelenović ili načelnik Gradske uprave? Ili obojica…

Birmančević traži i da se utvrdi kako i na osnovu čega i po čijoj odluci je grad Šabac doneo odluku o isknjiženju 10 stanova, te da se utvrdi koji su stanovi isknjiženi i i po kom osnovu, jer je osnovana sumnja da je i po tom osnovu pričinjena šteta gradu.

I umesto da odgovori na pitanje, gradonačelnik Nebojša Zelenović napada i to sa pozicije sile i moći u gradu, optužujući Birmančevića što je dobio aplauz u skupštini!? Po njemu je to „“najveći dokaz urušavanje vladavine prava i izgleda građana ove zemlje da žive u skladu sa civilizacijskim vrednostima evropskih zemalja“!?

On dalje telali kako SNS vrši pritisak na sudove,zloupotrebljava tužilaštvo i policiju, BIA, da bi uništila svakog ko drugačije misli…

Digao je galamu kako je to pritisak na slobodan grad,(kako ga naziva), za razliku od „okupiranog Beograda“, u kojem on, „mala marioneta Dušana Petrovića“, ne vlada. Trebalo je samo da odgovori, „u tim stanovima živi taj i taj i nije naplaćivana kirija zbog toga i toga“!? Ne znamo da li su u pitanju socijalni stanovi, ne znamo u čije ruke su dopali nekadašnji kadrovski stanovi brojnih političkih organizacija koje su postojale u vreme vladavine komunista. Digao je ovoliku dreku Zelenović, jer možda određena službena lica otkriju ko je za bagatelu kupio te stanove, otkrije ime advokata koji je osmislio kako da se neko iz tadašnje petooktobarske vlasti dočepa stana. Ostalo je 72 stana, a kažu neki u Šapcu da ih je bilo 200!

Preti Zelenović da će i ovo izneti u Strazburu kao primer pritisaka na lokalnu vlast. Da nije istinito bilo bi smešno.. Jeste da Šapčani vole šalu i komediju i da bi se slatko nasmejali da je reč o šali, a ne o političkom bezobrazluku koji zatraja previše dugo, da bi više bio podnošljiv…

Izvor: embargo.rs / Foto: Marina Lopičić