Zelenović bahato, „o trošku građana Šapca šparta Srbijom i kukumače“, na praznim Trgovima,zamišljajući virtuelnu publiku – kao večeras u Gornjem Milanovcu…

U Gornjem Milanovcu ni sto ljudi…

Ovi su baš pukli svuda po Srbiji.

Srbija baš neće ove takozvane političare iz Saveza za Srbiju… Večeras, u Gornjem Milanovcu više je bilo gostiju u lokalnim birtijama i kafićima nego na Trgu gde je pokušao da okupljenima govori „Dušanov mali“, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović!? Nije bilo ni 100 ljudi, da čuju te „velike misli, malog čoveka“…

Upućeniji tvrde, da su veći bili troškovi dolaska Zelenovića iz Šapca do Gornjeg Milanovca ( verovatno službenom škodom?!) nego što je koštao čitav miting sa tako malim brojem ljudi… Dovoljno argumenata, da se postavi pitanje čije pare Zelenović i bratija troše dok špartaju svakoga vikenda Srbijom u bezuspešnim pokušajima da animiraju građane, koji ih više „ne fermaju ni pet posto“!?!Izgleda narodne. Pre svega građana Šapca i ko zna koga sve još… Jer, Đilas baš i nije naučio da deli, zna se kako zarađeno?!

U rušilačkom pohodu na RTS i Predsedništvo tokom vikenda, jednu od glavnih uloga imao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Isti onaj koji je osuđen zbog nenamenskog trošenja pet miliona evra iz gradske kase. I onaj za kojeg se priča da je razdelio 72 državna stana svojim partijskim i koalicionim drugovima. Sada bi Zelenko da bude predsednik Srbije, ali neće na izbore, već bi na čelo države da dođe direktno iz smećara. Kako drugačije nazvati kamion gde su se izređali takozvani lideri opozicije, a u kojem su se mogle uočiti okačene metle? Iz smećara Zelenović je rekao da “ovom zemljom upravljaju balvani” i da “moraju da oslobode Srbiju”.

I tako Zelenko iz “slobodarskog” Šapca nedeljama krstari Srbijom i poziva onih “nekoliko desetina od pet miliona” u ljuti boj za njegovu, Đilasovu, Obradovićevu i Jeremićevu fotelju. Razume se, biće mesta i za Dušana Petrovića, koji ga je onomad, usred poplava 2014. godine izvukao iz savskog mulja. Ali, ono o čemu Šapčani, osramoćeni potezima ovdašnjeg gradonačelnika, razmišljaju je: odakle ti, Zelenoviću, pare za ekskurzije?

Za putešestvije po Srbiji koju nedeljama unazad Nebojša Zelenović i njegovi drugari pokušavaju da pretvore u front, treba para. Treba natočiti gorivo u automobil, jer šabački “lider iz smećara” ne može na daleki put biciklom. Potom treba platiti putarinu, mora jesti jer se “na terenu” ostaje po čitav dan, popiti malo vode, kafu… Mora se platiti i neko pićence, posebno ako je u blizini Boško Obradović, jer samo stajanje pored takve političke gromade ne može trezan čovek da izdrži.

Sve to košta, a Zelenko nije Đilas niti Jeremić. Ova dvojica malo nešto udeljuju, ali su zato Šapčani veoma izdašni iako ni sami ne znaju koliko su velikodušni u plaćanjima svega i svačega.

Elem, pričaju neki zlobni ljudi da “borbu za slobodu od balvana”, Nebojša Zelenović računa kao prekovremeni rad i da za to uzima dodatni novac iz gradske kase! Ako se ima u vidu da je Zelenović iz budžeta grada Šapca koji pune njegovi sugrađani, platio ekskluzivnu gostionu u Beogradu koja može da primi najmanje 200 u iću i piću probirljivih ljudi, šta je još koji milion za prekovremeni rad. Posebno, što “slobodarski” gradonačelnik mora često ranije da izađe s posla, a ima dana kada ga u Šapcu nema, već “gradonačelnikuje” u Beogradu, Čačku, Lučanima i nekom sličnom “ugroženom” mestu.

Svojim sugrađanima svakodnevno preko medija koje kontroliše besedi kako je njegova vlast štedljiva, kako će da lickaju, grade, dograđuju i razgrađuju centar Šapca i kako će na kraju Šabac da bude nešto između Beča i Kopenhagena. U isto vreme, štedljivi gradonačelnik “slobodarskog” Šapca besomučno diže kredite za projekte od kojih će teško koristi imati i službeni fotograf Gradske uprave, pošto i šabački vašar ima manje šareniša i kiča od ovoga kako će grad kraj Save na kraju ispasti. Uostalom, ne plaća to on, već njegovi sugrađani…

E.E.