Zašto u holu zgrade Međunarodnog Crvenog krsta u Ženevi više ne stoji natpis „Budi human kao što je bila humana Srbija“?

Sedište Međunarodnog Crvenog krsta u Ženevi Foto: Profimedia

Izvor: Nacionalna geografija 19. 11. 2015.

NATO vilajet Četvrte generacije medijskog ratovanja uspeo je da Srbiji i Srbima oduzme ono što niko nije od daleke 1885.! Da iz hola zgrade Međunarodnog Crvenog krsta u Ženevi ukloni tablu pred kojom su se donedavno svi klanjali. I prijatelji i neprijatelji. A, na njoj je pisalo: “Budi human kao što je bila humana Srbija”!?

Pre više od 100 godina, Srbija je kao nijedna zemlja sveta do tada, pokazala humanost, pokazala koliko je sazdana od viteštva i dostojanstva, koliko je uzdignuta u svetu i ličnom okruženju punom zla i pakosti.. Srbija je dokazala da je humana u meri kojoj niko do sada nije bio prema sopstvenom neprijatelju, sa one druge strane vatrene linije… Pa i to nije bilo dovoljno zapadnim satanodemokratama, koji nas skoro isto toliko vremena ne ostavljaju na miru, vodeći protiv Srbije prljavi “specijalni rat, IV Generacije iz CIA u svojim ispostavama u SI-En-Enu, NATO i njihovim postajama širom Evrope, poput ove beogradske u televiziji N1 i oko nje, okupljenih oko takozvanih novinskih agencija i portala…

Specijalni rat koji je krenuo ofanzivnije kao nikada do sada, počeo je protiv Srba u svakom delu sveta, a posebno u sopstvenim državama ( Srbiji I Republici Srpskoj) onoga trenutka kada u Savetu bezbednosti i na Generalnoj Skupštini lakrdijaške američke rijaliti igračke zvane Ujedinjene nacije – nije prošao predlog Amerike i još “zločestijeg brata” Velike Britanije da se zbog Srebrenice Srbima i Srbiji stavi oko vrata ular srama i poniženosti za vjek vjekova – dangom zvanom genocidni narod!?!

I kad nas je, samo zahvaljujući starim iskrenim projateljima iz Kine, Rusije… mimoišla ta strašna osuda dojučerašnjih tobožnjih saveznika u dva svetska rata, i posle NATO terorističkog akta ubijanja civila sa bombama od osiromašenog uranijuma, otpočela je nova era “spin rata iznutra”, kroz sasvim ogoljene pokušaje “NATO medijske eskadrile”, da se proizvode unutrašnji nemiri, proizvode incidente situacije uključujući i ubistva na javnoj sceni, a sve u nameri da se pokrenu široke gradske mase, koje, mogu, u određenom kritičnom momentu masovnosti, da prerastu u akciju razjarene gomile koja bi rušila sve pred sobom, pa i aktuelni režim….

U toku je upravo operacija pokušaja da se iniciraju incidenti koji bi doveli do masovnijih tobože protesta nezadovoljnih građana u Beogradu, Banja Luci, Nišu, Novom Sadu, sve sa samo jednim jedinim ciljem: rušenje sa vlasti neposlušnih i nepokornih srpskih lidera Aleksandra Vučića i Milorada Dodika!

Spin majstori iz redova CIA i Pentagona decenijama sede u uredničkim kancelarijama CNN-a, posredstvom satelita prate svaki detalj, svaki korak akcija koje se odvijaju u Beogradu i Banja Luci. Direktna uključena iz Beograda i Banja Luke neodoljivo podsećaju na sve velike svetske laži ove američke hidre… Baš kao što su ceo svet obmanjivali žrtvama na Tjenanmenu, Temišvaru, Iraku, Libiji, Bosni, Račku…a što je Vikiliks mnogo godina kasnije sasvim raskrinkao i demontirao!

Satelit medijski dirigenti nekog novog krvoprolića, proizvođači strahota malih naroda su uzmenireni. Nisu navikli da im se planovi ne realizuju, jer dele šakom i kapom gomile “lažnih dolara”, koliko god neko tražio za realizaciju njihovih “Katlin razaranja”!? Razočarani su malim odzivom demonstranata u Beogradu i Banja Luci, prinuđeni su neprestano da menjaju strategiju delovanja, lansirajući stalno nova imena među govornicima, verujući da će neki budući, biti baš taj, koji će zapaliti okupljene, učiniti da im se pridruže oni koji su do sada sve apstinirali…

Ali, za sada im to veoma teško ide, i pored velikih napora koje ulaže uređivački tim TV N1 u Beogradu, što neprestano dovede poznata lica koja se utrkuju ko će jače i duže zapljunuti lik i delo Aleksandra Vučića!? Isto se radi i u Banja Luci, pri čemu su se tamo fokusirali na porodicu ubijenog mladića, praveći od njih nekakve mesije sa nekom samo njima poznatom mesijanskom ulogom koja bi trebala da dovede do državnog udara, prevrata u Republici Srpskoj i sa vlasti ( po svaku cenu!?) skloni Milorada Dodika, najvernijeg saradnika Aleksandra Vučića…

A, dok se oni iz sve snage upiru da u Srbiji bez izbora sklone sa vlasti Vučića, a u RS Dodika, a Srbi im neprestano na svakim izborima govore “džaba krečite i delite dolare”, pročitajte šta je Nacionalna geografija objavila 2015.godine, u prilogu o u svetu nezabeležene humanosti Srba i srpske države iz vremena nekih ranijih ratnih klanica na Balkanu. Narod koji je u dva svetska rata izgubio dve trećine svoga stanovništva, je zaista uzvišen narod do neba, narod čije je herojstvo vanvremensko i koje će nadživeti sve pošasti koje nam serviraju anglo-saksonski kerberi pristigli direktno iz najdublje utrobe zla…

Događaj koji predstavlja presedan u istoriji ratovanja, a koji se zbio u Srbiji krajem XIX veka i do današnjih dana se nigde nije ponovio, doveo je do toga da se postavi tabla s ovim natpisom iz naslova ovog teksta: “Budi human, kao što je bila humana Srbija”!?

Ova neobična priča počela je širenjem Bugarske na Balkanu poslednjih decenija pred ulazak u 20. vek. Ovo je bilo direktno kršenje odluka Berlinskog kongresa i za tadašnju kraljevinu Srbiji predstavljalo direktnu opasnost i provokaciju. Posle neuspele diplomatske aktivnosti kralj Milan je Bugarskoj objavio rat.

Srbija je u to vreme već imala uređene bolnice, a već je osnovan i Crveni krst. Bugarska, s druge strane, nije imala ni vojne sanitete. Zbog ovoga, bugarske ranjenike nije imao ko da odnese sa bojišta ni da im pruži medicinsku negu. Međunarodni Crveni krst prikupio je pomoć iz svih krajeva Evrope koja je trebalo da se dopremi ovoj državi.
Ironično, jedini put do Bugarske vodio je preko Srbije.

I tada se dogodilo nešto što svet nikada nije video – vojna komanda Srbije prekinula je rat na jedan dan, otvorila liniju fronta i propustila medicinski transport preko svoje teritorije.

Srbija je učinila i više: transportu međunarodnog Crvenog krsta dodala je lekove, ćebad i krevete iz svojih zaliha i bugarskim vojnicima predala sve što je neophodno za otvaranje jedne bolnice.

Sličan događaj ni pre ni posle 1885. godine nigde nije zabeležen – Srbija je pomogla državi sa kojom je u tom trenutku bila u ratu.

U znak sećanja na ovo nesebično delo, Međunarodni Crveni krst je Srbiji dodelio posebno priznanje za humanost, a ploča sa natpisom „Budi human kao što je bila humana Srbija“ doskora je stajala u zgradi ove institucije u Ženevi.

Više je nema! Valjda ih je konačno nečega sramota. Da takav narod nazivaju genocidnim, da mu otimaju teritorije, uvode sankcije…

(Izvor: Nacionalna geografija 19. 11. 2015.)

Embargo.rs