Za Majur ministarstvo odrešilo kesu, a Zelenović godinama samo „otimao“!?

U Majuru kod Šapca u toku su veliki radovi na rekonstrukciji trotoara u ulici Vojvode Putnika koji se proteže kroz čitavo mesto, kao i na izgradnji pružnog prelaza u Pop Lukinoj ulici. Novac za oba ova posla obezbedila je Vlada Republike Srbije.

Ivan Nešković, predsednik MZ Majur, ističe da je još pre dve godine doneta odluka o rekonstrukciji trotoara u ulici Vojvode Putnika koja prolazi kroz čitavo naselje, međutim sredstva od povraćaja poreza na imovinu nisu im bila na raspolaganju.

– Nakon posete ministarke Zorane Mihajlović mesnoj zajednici Majur, mi smo joj ceo ovaj problem objasnili, i nakon tog razgovora sredstva su nam obezbeđena od Vlade Republike Srbije – rekao je Ivan Nešković.

Trotoar na koji Majurci čekaju gotovo četiri decenije, biće širok dva metra, a Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture za rekonstrukciju uplatilo je 10,5 miliona dinara.

Prema rečima Branka Tomića, potpredsednika Saveta MZ Majur, trotoar je bio toliko devastiran da su na svakih dvadesetak metara bile rupe pune vode preko kojih nije moglo da se prođe.

– Suvišno je pričati koliko će to uticati na kvalitet života meštana ulice Vojvode Putnika i uopšte celog Majura, jer ovo je najduža ulica u Majuru, ali je i regionalni put Šabac-Loznica. Još jednom, veliko hvala Vladi Republike Srbije na svemu što rade za nas građane Majura – rekao je Branko Tomić.

Osim trotoara, u toku su radovi i na postavljanju novog pružnog prelaza u Pop Lukinoj ulici, jedinom preostalom delu pruge Šabac-Loznica na kojem nije bilo moderne opreme za saobraćajnu signalizaciju.

– Najnoviji automatski prelaz je investicija Železnica Srbije u iznosu od 20 miliona dinara. Završetak radova očekuje se u narednih desetak dana. Ono što je najbitnije za građane je to da će biti osigurani u svakom smislu, između ostalog, očekuje se i video nadzor – ističe dr Boban Birmančević, narodni poslanik.

On je dodao da je zahvaljujući sredstvima države obnovljen i unapređen i železnički saobraćaj na ovoj pruzi i podsetio da su se do sada teretni vozovi na ovoj deonici kretali brzinom od svega 20 kilometara na sat. Inače, pre tri godine rekonstruisan je pružni prelaz u samom centru Majura, a završetkom ovog sigurnost građana biće podignuta na najviši nivo.