Vrhunsko licemerje bivšeg direktora JKP Beograd put: „Saviću, umesto što izmišljaš krađu na rekonstrukciji Trga – objasni zašto si potrošio 133.000 evra na kupovinu luksuznih Krajsler džipova u vreme kad ti je firma bila pred bankrotom!?!

Čega se pametan i pošten stidi, oni drugi se ponose… Da li neko ko je svojevremeno spiskao nezarađenih i od gladnih usta radnika „ukradenih 133.000 evra“ na luksuzne Krajsler automobile (u firmi koja je bila pred bankrotom)  – ima moralno i svako drugo pravo da drži lekcije iz poštenja ikome u Beogradu i Srbiji? Izgleda da ipak može…

Raspričao se, bivši direktor JKP Beograd put, gospodin Milan Savić! Zašto? Pa, veruje, da je prošlo dovoljno vremena od kada je bio na čelu ovog ondašnjeg dosovskog preduzeća „ za sve i svakakve muljaže i podvale“, i da nema više zakonskih osnova da protiv njega i njegovih nalogodavaca bude pokrenut krivični postupak…

Izmileo je gospodin Savić iz neke od ondašnjih „šaht-rupa“ kojim je bio prekriven Beograd u vreme kada je on vodio JKP Beograd put, pa se raspričao za niskotiražne nedeljne novine uvenule tradicije i izduvanog tiraža, dajući „ stručnu analizu“ koliko je u stvari koštala rekonstrukcija beogradskog Trga, a koliko je stotina miliona dinara neko maznuo“?! Nije nego.

Ko je ovaj čovek, kome bi javnost trebala da pokloni poverenje i prihvati njegove ocene i procene? Da li ga iko zna kao nekog stručnjaka i u čemu? Osim verovatno u „ Đilasodrpijadi“, takmičenju koje je, na njihovu veliku žalost, davno završeno, da se više nikada ne ponovi!

Zašto sve ovo pišemo? Zato što je ovaj gospodin poslednji koji bi trebalo da komentariše ičije građevinske radove u Srbiji. Zato što je bio na čelu firme koja je bila u dubokoj dubiozi i pred bankrotom!? To dosta govori o njegovom stručnom rukovođenju, a o bahatosti, bezobzirnosti, rasipanju čak i nezarađenog dokazi su sledeći:

Za ova dva vozila, nema računa, a ima popisna lista iz koje se vide vrednosti. Prvi je 52 hiljade evran a drugi 43 hiljade evra.

Antikorupcijski i neprofitni portal Embargo, došao je u posed neoborivih dokaza, kako je ovaj „ veliki ekspert“ u trenutku totalnog finansijskog kolapsa JKP Beograd put, kupio tri Krajsler luksuzna autombila!? Jedan Čiroki džip i dve limuzine. Zašto? Zbog čega? Da mu se nađu, njemu i njegovim „lažnim ekspertima“, kada krenu na onu vrstu putovanja koja  narod naziva „ da im d..e vidi put“, ili da ih pozajmljuju ondašnjim svemoćnim dosovskim „ bogom danim“ političarima?

Dajemo na uvid dokumentaciju o kupovini ovih „aždaja četvortočkaša“ iz 2004.godine, koju srećom, Savićeva odlazeća garnitura nije uspela da uništi ili odnese sa sobom?! Jer su verovali, da će kao i njihovi politički „žuti mentori“ ostati doveka u direktorskim foteljama… Sa preciznim podacima o ceni, količini dodatne opreme.. Plaćeno je, naravno sa računa firme!

Ako se pitate šta je bilo sa tim „besnim automobilima“ – razočaraćete se! Eno ih trule na parkingu firme. Odavno su van upotrebe iz više razloga. Preskupi za održavanje, a troše kao oklopna vozila! Stoje da podsećaju na vreme „ kad su cvetale dosovske tikve, a narod jeo korenje“… Vreme besprizornih materijalnih i svakih drugih bahanalija…

РАДОВИ НА ПУТУ
Од овог знака Бошко бежи као ђаво од крста. Сликај га Бошко и покажи Ђиласу, знак који је био истребљен за време СзС владавине. pic.twitter.com/gp4QDsuQc4— Крсто Јањушевић (@KrstoJanjusevic) October 7, 2019

E.E.