VELIKI BOKSERSKI SPEKTAKL: Loznica i Radnički iz Beograda posle 15 godina u dvorani Lagator

Veliki bokserski spektakl, duel Loznice i Radničkog iz Beograda održaće se u četvrtak posle 15 godina u dvorani „Lagator“, a predstavnici oba tima najavljuju bespoštednu borbu.

Posle dva kola u Superligi Srbije i Loznica i Radnički imaju skor 1-1.

„Preuzimamo ulogu favorita s obzirom na to da boksujemo na domaćem terenu i imamo više nego dobru ekipu. Nadam da ćemo uspeti da ostavrimo drugi trijumf u ligi“, rekao je bokser Loznice Vladan Babić, osvajač „Zlatne rukavice“.

Prema njegovim rečima, liga mnogo znači srpskim bokserima, jer bez kontinuiteta treninga i mečeva nije moguće ostvariti jači rezultat na međunarodnoj sceni.

Veliku borbu najavljuje i bokser Radničkog Nikola Jovanović.

„Loznica je favorit na papiru, ali daćemo sve od sebe da ih pobedimo baš na njivom terenu. Nadam se pobedi u svojoj kategoriji sigurno, ali i u ostalim bar još tri-četiri. Liga nam mnogo znači zbog kontinuiteta i Evropskog prvenstva 2019. godine“, istakao je Jovanović.

Bokser Loznice Luka Šumarac očekuje da publika domaćem timu pruži dodatni „vetar u leđa“.

„Loznica je grad boksa, biće sigurno vatrena atmosfera, spreman sam i verujem u pobedu“, istakao je on.

Mladi bokser Radničkog Matija Tijanić naveo je da će mu mnogo značiti dueli protiv iskusnijih boraca.

„Loznica ima jaku ekipu, ali očekujte veliku borbu. Nadam se pobedi“, rekao je Tijanić.

Veliko zadovoljstvo zbog derbija dva stara rivala izrazili su i čelni ljudi klubova Aleksandar Risimić i Nikola Apostolović.

„Čekamo ovaj derbi 15 godina i sigurno će da „grmi“. Dolazi nam Radnički predvođen legendarnim MIlivojem Bašićem, sigurno da nema favorita i biće dobrih mečeva“, istakao je predsednik Loznice Risimić.

Na njegove reči nadovezao se predsednik Skupštine Radničkog Apostolović.

„Sasvim sigurno ćemo opravdati očekivanja publike, koja su izuzetna i daćemo sve od sebe da se upamti ovaj meč, poštenim, sportskim i ljudskim pristupom i prema rivalima i sportu“, poručio je Apostolović.

Derbi meč 3. kola Bokserske lige Srbije između Loznice i Radničkog na programu je sutra od 19 sati.

kurir.rs