Večeras u Šapcu vaterpolo utakmica Srbija – Italija

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je sinoć Gradski bazen, gde teku poslednje pripreme pred početak vaterpolo utakmice reprezentacija Srbije i Italije, prvog kola Svetske lige.

,,Šabac je grad sporta i velikih sportskih šampiona, zbog toga nam je čast i privilegija da otvorimo Svetsku ligu sa olimpijskim šampionima vaterpola, reprezentacijom Srbije i svetskim prvacima reprezentacijom Italije. S obzirom na to da u poslednjih trideset godina nije odigrana nijedna takmičarska utakmica naše reprezentacije u kolektivnom sportu, očekuje nas pravi spektakl na Gradskom bazenu. Šapčani će sigurno znati kako se navija za svoju državu, svoj tim, te se nadam da ćemo biti na visini zadatka i da će reprezentacija dati svoj maksimum da ponovo osvoji Svetsku ligu, upravo startujući iz Šapca“, rekao je gradonačelnik Pajić.

Selektor reprezentacije Srbije, Dejan Savić, izrazio je zadovoljstvo što su uspeli da ispune važno obećanje dato pre nekoliko meseci, a to je da se jedna utakmica Svetske lige održi u Šapcu.

,,Ovo će biti duel dve nove reprezentacije sa podmlađenim sastavom. Kovid je učinio svoje i oba tima su dodatno oslabljena, ali ništa od toga ne sme da bude opravdanje za nemotivisan nastup u verujem sjajnoj atmosferi. Biće ovo pravi spektakl između olimpijskog i svetskog prvaka. Naš cilj je svakako pobeda“, rekao je Savić.

Utakmica vaterpolo reprezentacija Srbije i Italije zakazana je večeras u 19.00 časova.