Uz čestitke za polazak u školu predsednik opštine Mali Zvornik prvacima uručio besplatne knjige

Uoči početka nove školske godine, predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, i zamenik predsednika opštine, Miloš Radojčić, posetili su Osnovnu školu „Branko Radičević“ i uručili prvacima udžbenike koje je obezbedila lokalna samouprava.

Podela udžbenika đacima prvacima u Malom Zvorniku upriličena je u ponedeljak, 30. avgusta, u prisustvu roditelja i učitelja.

Predsednik opštine Mali Zvornik i njegov zamenik čestitali su prvacima polazak u školu i poželeli im mnogo uspeha u sticanju znanja.

Besplatne knjige narednih dana dobiće i učenici prvog razreda u ostalim osnovnim školama na području malozvorničke opštine.

Praksu da nabavlja i daruje učenicima knjige za prvi razred rukovodstvo opštine Mali Zvornik primenjuje već nekoliko godina u nameri da podrži učenike, a roditeljima bar malo olakša ekonomsku situaciju, budući da polazak dece u školu iziskuje velike troškove.

U prvi razred osnovne škole, u školskoj 2021/2022 godini, na području opštine Mali Zvornik krenuće ukupno 78 učenika, od čega u Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Malom Zvorniku 31 učenik, u školu „Braća Ribar“ u Donjoj Borini 19 prvaka, u „Stevan Filipović“ u Radalju 14 učenika, u Osnovnu školu „Miloš Gajić“ u Amajiću 6 i u velikorečku Osnovnu školu „Nikola Tesla“ 8 prvaka.

Ljiljana Ristanović

Akcebet
- Restbet - Trendbet