Utisak o ” Utisku Đilasovog političkog otirača”: Marinika T, saberi se, jer ti se od čadora i šake jada priviđaju široke narodne mase!?

Htela je da ispadne lepa, pametna i hrabra ali desilo se sve kontra od toga. Marinika Tepić, teško je više  ustanoviti sa koje političke pozicije i iz koje stranke, sinoć u "Utisku nedelje" delovala je najblaže rečeno "iracionalno". Pod tim psihologija podrazumeva ne samo ono što je "suprotno zdravom razumu" već, kao stepen više, i ono što je "izvan svakog razuma". 

 Na to je ličila sinoćna tvrdnja Marinike Tepić da će uskoro "pobediti Vučića". Protesti „Jedan od pet miliona“ po Mariniki "sateruju Vučića uza zid" i ovaj valjda samo što nije pao. To što su ovi "malogradjanski" vikend performansi neslavno propali ona naziva "prelaskom u drugu fazu"!!? A to što vladajuća koalicija po svim istraživanjima čvrsto stoji na 65 do 70 odsto podrške u narodu za Mariniku je "strah od izbora".

 Ovo deluje kao ozbiljna "dezorijentacija u vremenu i političkom prostoru" koja ne može dobro da se završi. Ignorisanje realnosti vodi sudaru sa stvarnošću i može izazvati traumatične posledice za pojedinca. Problem je medjutim veći jer psihoanalitičari su dokazali da "iracionalne ponašanje" može da zahvati i odredjene kolektive ili grupe. 

 Pod čadorom u Pionirskom.parku moglo bi se na ovu temu puno toga reći i bez psihoanalize. 

 Ali da sada ostanemo samo na Mariniki Tepić i "njenom problemu". M T, bivša balerina iz Pančeva, nastavnica, novinarka, NVO aktivistkinja… danas je političarka, perjanica i glasnogovornica jednog tajkuna. Pre toga je godinama bila kod Nenada Čanka u LSV. Aktivno je učestvovala u bivšoj vlasti, bila funkcionerka i pokrajinska "ministarka" za omladinu i sport ( 2012. - 2016. ) u vladi Bojana Pajtića. Čanka je "prevarila" i ostavila zbog Saše Jankovića 2017 - e. Od tada je "za manje od tri godine u skupštini svoj mandat prošetala od LSV-a preko PSG-a i Nove stranke, pa sve do potpredsedničkog mesta u partiji Dragana Đilasa" na kome je od prošlog meseca.

 U "ranim radovima" političarke Marinike Tepić izdvaja se zalaganje za ljudska i manjinska prava a posebno mesto zauzima njena akcija uvodjenja seksualnog obrazovanja u škole. Sa mesta vojvodjanske sekretarke za omladinu i sport "projekat" je krenuo štampanjem "skandaloznog" udžbenika koji je delovao kao "priručnik za popularizaciju homoseksualizma". Želela je da ga odbrani ponavljajući da je homoseksualnost "pozitivna varijacija ljudske seksualnosti"!!?

 Sklonost političarke Marinke T čudnim ili "iracionalnim" egzibicijama nastavlja se zatim u poslaničkim kabinetima i klupama Narodne skupštine, "olakim promenama klubova" što, kako je opisao njen sada već bivši šef Zoran Živković, radi "bez trunke pameti"!
 Njeno obraćanje "protestantima", prošlog meseca, i pojedine opozicione stranke su nazvale "ruganjem gradjanima"!

 Čak ju je i u sinoćnoj emisiji jedan akademik, opozicionar, upozorio da se u tvrdnjama o snazi opozicije i protesta srčano zaleće ali debelo  "greši". 
 Znači poslanice M, po opštem mišljenju, to što radiš nije ni lepo ni pametno, "saberi se", sa Djilasom ili bez njega.

 E. E.