USVOJEN TREĆI OVOGODIŠNjI REBALANS BUDžETA

Odbornici Skupštine Grada Šapca usvojili su danas treći rebalans budžeta za ovu godinu. Njime su prihodi grada uvećani za 125 miliona dinara, tako da ukupan budžet iznosi 4.525.226.000 dinara.

,,Usvajanjem trećeg rebalansa budžeta pokazali smo odgovoran odnos prema budžetu grada. Osnov za povećanje je usvajanje projekata ,,Pametan grad-grad budućnosti”, kojim je Grad Šabac aplicirao kod Vlade Republike Srbije i dobio nešto manje od 80 miliona dinara. Imamo i 45 miliona dinara više od poreza na zarade, nego što smo planirali. Polako ulazimo u realizaciju velikih projekata, jedan od njih je ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu, gde ćemo uz partnerski odnos i finansijsku pomoć države u iznosu od 130 miliona asfaltirati 12 seoskih puteva. Takođe, još jedan od velikih projekata je i izgradnja otvorenih bazena u Šapcu. U najkraćem mogućem roku biće raspisan tender za izgradnju tri bazena: jednog olimpijskog, jednog srednjeg i malog bazena, a sve u sklopu kompleksa zatvorenog bazena. Na ovaj način omogućićemo da usluge bazena u kupališnoj sezoni koristi oko četiri hiljade sugrađana. Ulagaćemo u JKP ,,Stari grad” koje je godinama urušavano. Gradsko rukovodstvo je odlučilo da uloži u nabavku novih sredstava za rad kako bi njihova usluga prema građanima bila što kvalitetnija. Reč je o čistilicama za gradsko područje, kosačicama za travu i novim kamionima za odvoženje smeća“, istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Na današnjoj sednici odbornici su usvojili i predlog odluke o formiranju Lokalnog antikorupcijskog foruma. Zadatak članova Antikorupcijskog foruma je praćenje primene antikorupcijskog plana i obaveštavanje javnosti kao i drugih  zainteresovanih aktera u lokalnoj zajednici. Usvojen je i izveštaj o poslovanju javnih preduzeća za 2020. godinu i odluka o raspodeli dobiti.

Zasedanju Gradske skupštine, po prvi put, nakon godinu dana, učestvovali su opozicioni odbornici Dragan Stanković i Miloš Jevtić sa izborne liste Nebojše Zelenović