Ustanak u Šapcu ( 1. dan): Okupljeni građani oko zgrade Arhiva, horski pevali preplašenom gradonačelniku Zelenoviću: „Izađi mali, izađi bar na tren – ako si pošten“!

Nezadovoljni radom gradonačelnika Nebojše Zelenovića, kao i zbog brojnih afera koje ga prate, Šapčani su juče započeli proteste sa samo jednim zahtevom: da Nebojša Zelenović podnese neopozivu ostavku. Protest je održan ispred zgrade Gradske uprave, a potom je kolona prošetala do Međuopštinskom istorijskog Arhiva gde je smeštena kancelarija gradonačelnika i njegove administracije.

Građanima su se obratili poverenici SNS-a u Šapcu dr Aleksandar Pajić i dr Boban Birmančević, narodni poslanik. Oni su istakli da se Nebojša Zelenović sklonio od građana u pokušaju da se skloni od istine, a istina je da mu u Šapcu više niko ne veruje i da narod zahteva da podnese ostavku.


Nebojši Zelenoviću i Dušanu Petroviću više niko ne veruje. Formirali su 2016. godine vlast na ucenama, prevarama, kupovinom odbornika i kupovinom glasova. Što je najgore, Nebojša Zelenović je izdao grad Šabac, birače i budućnost Šapčana. Zelenović je jedini gradonačelnik u Srbiji koji je išao u Peć sa Nemanjom Pajićem, predsednikom Skupštine, gde je priznao nepostojeću državu Kosovo. Izdao je slobodarski grad Šabac sedeći pod zastavom nepriznate države Kosovo i pod zastavom Albanije – istakao je dr Boban Birmančević.


Od 2000. godine koliko su u Šapcu na vlasti poslušnici Dušana Petrovića, u 42 mesne zajednice nema ni metar vodovodne i kanalizacione mreže. I pred izbore 2016. godine aktuelna gradska vlast slagala je birače obećavajući investicije u visini od 2,7 milijarde dinara, a u to je spadala toplana na biomasu, podzemna garaža, centar za voće …


Ni seoske ambulante ne rade. Otpustili su sve doktore iz Doma zdravlja koji nisu hteli da skupljaju glasove za Nebojšu Zelenovića i zaposlili su u Dom zdravlja veterinara. Nasilje nad ženama, upad u RTS sa njegovim drugarićem fašistom Boškom Obradovićem nije politika grada Šapca. I niko u Šapcu ne podržava njihovu politiku. Obećavamo građanima da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da u što kraćem roku Šabac dobije vlast koju zaslužuje – istakao je dr Boban Birmančević.


Prema rečima dr Aleksandra Pajića, aktuelni gradonačelnik Šapca stalno priča o tome da u medijskoj sferi Srbije nema slobode. A upravo odkad je Zelenović na vlasti, nijedan predstavnik SNS-a nije dobio ni minut na TV Šabac koja se finansira iz budžeta grada.


Već četiri godine i Birmančević i ja zovemo na TV duel. Ako ne sme veliki vlastodržac grada Dušan Petrović da izađe pred sugrađane i kaže zašto je sve ovako posle 19 godina vladavine, onda neka izađe Nebojša Zelenović. Ne želi da se suoči sa argumentima zato što mnogo toga znamo. Zelenovićev aktivista Dragan Gligorić zvani Beća iz Varne je osuđen oportunitetom za kupovinu glasova na prethodnim izborima. Dokazano je i on je priznao da je kupovao glasove. To su pošteni izbori po kriterijumima Nebojše Zelenovića. Mi nećemo dozvoliti da takvi ljudi pričaju o poštenju i zato smo se ovde danas okupili. Tražimo neopozivu i momentalnu ostavku Nebojše Zelenovića – rekao je dr Aleksandar Pajić.


Poverenici SNS-a, okupljene građane podsetili su između ostalog i na osuđujuću presudu gradonačelniku Šapca zbog nenamenski potrošenih pet miliona evra iz gradske kase, kao i na aferu 72 stana u vlasništvu grada o kojima ne postoji dokumentacija ko živi u njima.


E.E.