Ustanak u Šapcu (98.dan): Zelenović poziva u boj protiv sopstvenog naroda!?!

U Šapcu je održan 98. protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Veliki broj Šapčana koje je podržalo ovdašnje povereništvo Srpske napredne stranke, okupio se ispred zgrade Gradske uprave zahtevajući Zelenovićevu ostavku i raspisivanje prevremenih lokalnih izbora.

Doktor Dejan Maksimović, poverenik MO Kamenjak GO SNS, istakao je da su 2000. godine putem petooktobarskog puča na vlast došli lopovi. Kako je naglasio, tada su u uzavrelu političku situaciju Srbije bile bačene pare sa strane kao kamen u vodu, pri čemu se na površinu podigao sav mulj i talog.

– Ni sankcije ni bombardovanje nisu učinili sa Srbijom ono što se njihova 12-godišnja vladavina učinila sa našom zemljom. Na izborima 2012. godine, narod bira slobodarsku vlast koja je obnovila Srbiju, izgradila fabrike, zdravo tkivo Srbije. Počinju da se grade autoputevi, žile kucavice ove zemlje. Srbija je ponovo moćna, stabilna, jaka i snažna – rekao je dr Dejan Maksimović.

Na 98. protestu istaknuto je da Zelenović mora da ode sa čelne pozicije u gradu jer je pod njegovim rukovođenjem Šabac praktično doveden u izolaciju. Trenutni gradonačelnik umesto da rešava goruće probleme u svom gradu, on obilazi druga mesta u Srbiji i zahteva nasilno rušenje republičke vlasti.

Tanja Mitrović, poverenica Unije žena GO SNS u Šapcu rekla je da se aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović trenutno voza se po Srbiji i lepi nalepnice po saobraćajnim znacima. U okviru te njegove turneje, vršlja po Mačvanskom okrugu i poziva narod na bojkot. Kako je Mitrovićeva naglasila, Zelenoviću i njegovim saveznicima važnije je da na vlast dođu bez izbora, da traže smene u državnim agencijama, da prete zatvaranjem medijima koji im se ne sviđaju.

– Na nalepnicama kojima uništava saobraćajne znake, crvenom bojom istaknuto je “boj”. Ide, tako, Zelenović u boj protiv sopstvenog naroda. Jer, Nebojši Zelenoviću nikako nije jasno kako je to moguće da narod ne podržava rušenje, uništavanje, razbijanje i sve ono za šta se zalaže ta njegova grupa dokonih partnera. Nije mu jasno zbog čega je narodu u Srbiji važno da imaju mir, siguran posao, da mogu da zarade, a nije mu jasno i zašto narod u Srbiji ne interesuju njegove brige i brige njegovih partnera – rekla je Tanja Mitrović.

Protest je završen mirnom šetnjom do Međuopštinskog istorijskog arhiva i Dunjića kuće.