Ustanak u Šapcu (97.dan): Miloje:“ Parcelama kupovali glasače u Tabanovićima““!?!

Među šabačkim poljoprivrednicima još uvek se ne stišava bura kada je Miloje Dragojević, direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe u Šapcu na jednom od protesta protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića obelodanio da je 600 hektara zemljišta nekadašnjeg “Mačvinog” kombinata deljeno po partijskoj liniji.

Miloje Dragojević je izneo da su parcele dobijali ljudi bliski aktuelnoj lokalnoj vlasti koju predvodi Nebojša Zelenović, a da je svako drugi ko je za zemljište konkurisao odbijen. Na 97. protestu u centru Šapca, Dragojević je istakao da je to zemljište “završilo u Tabanoviću”.

– Tabanović je najžuće selo u šabačkom kraju. To je glasačka mašina. Oni su kupljeni. Davali su tu zemlju u zakup svojim glasačima, niko sa strane nije mogao da uđe i tu zemlju dobije. Poljoprivredna stručna služba u obavezi je da radi stručne analize i da radi svoja ogledna polja kukuruza, soje, pšenice … Mi nikada tu zemlju nismo mogli da dobijemo iako uvek konkurišemo. To je zato što se na čelu PSSS nalazi kadar SNS – rekao je Miloje Dragojević.

Anđelka Marković, poverenica MO “Donji šor” GO SNS Šabac, naglasila je da je Nebojša Zelenović na čelu “eskadrile žutih ološa” i da lepe nalepnice po saobraćajnim znacima, po lokalima glumaca i ostalog naroda koji ih ne podržava.

– Zašto gospodin Zelenović nije izlepio nalepnice bojkota po Šapcu? Zato što ga neće biti u Šapcu. To su obične kukavice, samo su jaki i hrabri u čoporu. Imam pitanje za Zelenovića: šta je gradonačelnik uradio sa novcem od prodaje komunalnog preduzeća? Gde su pare? Šta razmišlja i da li uopšte razmišlja o ljudima koji žive po delovima ovog grada gde nema kanalizacija? Da li razmišlja kako ćemo da čistimo te septičke jame, pošto su jednu jedinu cisternu u komunalnom uništili? – upitala je Anđelka Marković na 97. protestu.

Dan ranije, na 96. protestu, sugrađanima su se obratili odbornici u Skupštini grada Šapca Svetlana Stanković i Nenad Plavić

Kako je Svetlana Stanković istakla, katastrofalan način upravljanja gradom gotovo je odveo do njegovog kolapsa, a sve zahvaljujući lokalnim čelnicima koji nemaju sluha za probleme svojih sugrađana.

– Šta da očekujemo od prvog čoveka grada koji ide po drugim gradovima i lepi po tablama da se bojkotuje? Zašto nije nalepio i na ovom našem ulazu gde piše Šabac. Pa, naravno da neće, jer ovo je, po njemu, jedini u Srbiji slobodarski grad. Ako nalepi “bojkot” ne sme izaći na izbore – rekla je Svetlana Stanković.

Prema rečima Nenada Plavića, kupovinom glasova pred izbore 2016. godine, a zatim i odbornika, sadašnja vlast na čelu sa Nebojšom Zelenovićem pokazala je kuda vodi njihova politika laži i obmana

– Na vlast u Šapcu došli su tako što su izigrali volju građana. Nemojte zaboraviti da je SNS na lokalnim izborima 2016. godine pobedila i osvojila najveći broj mandata 28 od 69. Ali su oni stvorili koaliciju i napravili vlast pa su 2. i 3. lista danas na čelu grada. Izigrali su volju građana i zato SNS nije na vlasti u Šapcu zbog toga – rekao je Nenad Plavić.