Ustanak u Šapcu (93.dan): “ Zbog Zelenovića živimo u getu“!?

Na 93. protestu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, dr Dejan Maksimović, poverenik MO “Kamenjak” GO SNS istakao je da zahvaljujući vlasti Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića, Šapčani žive u getu. Za razliku od drugih gradova u Srbiji, Šabac je zaostao, a to je bio slučaj i u mnogim drugim gradovima do 2012. godine, naglasio je dr Maksimović.

– Ovih dana bio sam u gradovima Srbije koji su bili zaostali zato što su u tim gradovima na vlasti bili oni koji su slični ovima koji vladaju u Šapcu. Sa promenama koje su došle 2012. godine, dolazi do preporoda tih gradova i regija. Ti gradovi su sređeni, njihovim ulicama i putevima ne možeš da prođeš od mašina koje rekonstruišu, tu se zidaju i grade objekti. Šta sam video u inostranstvu, video sam i u tim gradovima. Ovde u Šapcu mi to ne vidimo – rekao je dr Maksimović.

Saša Maksimović, poverenik Saveta za koordinaciju mesnih zajednica GO SNS Šabac rekao je da aktuelni gradonačelnik Nebojša Zelenović umesto da rešava goruće probleme Šapčana, on šeta po Beogradu i broji kocke na Trgu republike. Za to vreme, njegovi sugrađani ne mogu da ostvare svoja prava čak ni na referendumu o korišćenju novca od poreza na imovinu kojim se hvali Zelenović.

– Grad Šabac je 26. avgusta objavio javni poziv da 58 mesnih zajednica prijave projekte. Rok je bio 25.septembar. Svi saveti mesnih zajednica koje je podržao SNS razgovarali su sa građanima, sagledali realne probleme i predali projekte na vreme. Grad 26. septembra izdaje obaveštenje gde kažu da produžavaju rok do 9. novembra, a sve mesne zajednice su već predale projekte. I vrapci na grani znaju da je razlog produžavanja roka da kupe vreme, da odugovlače. Ovo su sredstva iz 2017. godine. Pitanje je zašto oni koriste ta sredstva? – upitao se Saša Maksimović.