Ustanak u Šapcu ( 90.dan): Kako je 600 hektara Mačve kombinata dospelo u ruke Zelenovića i njegovog mentora Dušana Petrovića?

Protest protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića održan je u ovom gradu 90. put. Nezadovoljni politikom aktuelnog rukovodstva i stanjem u kojem se nalazi grad, Šapčani su se uz podršku ovdašnjeg povereništva SNS okupili kako bi Zelenoviću uputili zahtev da podnese ostavku. Ujedno, oni traže i prevremene lokalne izbore.

Okupljenima su se obratili Marija Marković, poverenik MO “Kamičak” GO SNS Šabac i Miloje Dragojević, direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe u Šapcu. Oni su sugrađanima govorili o aktuelnim problemima u gradu za koje je, kako su naglasili, odgovorna trenutka šabačka vlast.

Kako je Marija Marković naglasila, imajući u vidu da Nebojša Zelenović nema nameru da „spusti loptu“ i prihvati poraz, moraćemo da sačekamo izbore. Najavljeni bojkot predstojećih izbora na SNS nema nikakvog uticaja, a kako je naglasila, Zelenoviću narod tu njegovu neodlučnost neće oprostiti.

– Mislim da on nije u potpunosti siguran u svoju odluku, da sprema razne spletke i kombinacije. Bacaju se silne pare za bespotrebne i već postojeće projekte, a nikako da se realizuju projekti od ključnog značaja za građane kao što su otvaranje novih radnih mesta, postavljanje kanalizacione i vodovodne mreže, uklanjanje divljih deponija iz samog centra grada i slično – rekla je Marija Marković.

Miloje Dragojević, koji je pre nekoliko dana, kada je takođe govorio na skupu protiv Nebojše Zelenovića, izneo da je 600 hektara gradskog poljoprivrednog zemljišta podeljeno podobnima, istakao da su mu se telefoni usijali. Reč je, kako je precizirao, o zemlji koja je pripadala nekadašnjem Mačva kombinatu koji se nalazi na putu Majur – Šabac, preko puta srednje Poljoprivredne škole.

– Nisam ni znao kada sam pomenuo 600 hektara podeljene opštinske zemlje, da će da bude otvorena Pandorina kutija. Posle mog zadnjeg govora, moj službeni, kao i telefoni Poljoprivredne stručne i savetodavne službe su se usijali. Zovu poljoprivrednici da se raspitaju šta je sa tom zemljom i kako je dospelo da sa tom zemljom raspolaže odlazeći gradonačelnik Nebojša Zelenović i njegov staratelj Dušan Petrović – rekao je Dragojević.

Nakon skupa ispred Gradske uprave u centru Šapca, održana je mirna protestna šetnja do Međuopštinskog istorijskg arhiva i Dunjića kuće gde se nalaze dodatne kancelarije gradonačelnika i njegove administracije.