Ustanak u Šapcu (89.dan): Zelenoviću, nema više čekanja…..

Protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića, jednog od lidera “Saveza za Srbiju”, održan je u Šapcu 89. put. Nezadovoljni sve lošijim stanjem u kojem se grad nalazi, veliki broj Šapčana okupio se ispred Gradske uprave i uputio Zelenoviću zahtev da pod hitno podnese ostavku i da u Šapcu budu raspisani prevremeni lokalni izbori.

Kako je dr Boban Birmančević, narodni poslanik i poverenik GO SNS Šabac istakao, iako je 89. dan protesta pao na Krstovdan, nezadovoljni Šapčani su se i na ovaj dan skupili jer im je važno da se zna ko u Šapcu vodi grad, a ko će na prvim sledećim izborima preuzeti odgovornost i povesti Šabac napred.

– Pitam gradonačelnika, a to su započeli i Dušan Petrović i Miloš Milošević, zašto i do kada će deliti ljude na one koji žive na selu i na one koji žive u gradu? Kada SNS bude preuzela odgovornost za grad, nikada niko neće tražiti od ljudi koji žive na selu da skupe dinar da bi dobili dva dinara za asfalt – rekao je dr Boban Birmančević.

Branko Tomić, odbornik u Skupštini grada Šapca iz “Pokreta socijalista” naglasio je da o aktuelnoj gradskoj vlasti najbolje govori šta su im prioriteti to što se za siromašne i ugrožene Šapčane godišnje iz budžeta grada izdvaja 14 miliona dinara, dok mediji dobijaju 15 miliona.

– Njima nisu prioritet gladni, siromašni, bolesni niti oni kojima je potreban ogrev za zimu. Njihov prioritet je medijska kampanja na TV Šabac, u Glasu Podrinja i Podrinskim novinama. Njihov prioritet je studio TV Šapca u Beogradu. Nije im bitno ima li neko kilogram hleba u kući, a zato je bitno da sede u prvim redovima na Skupštini sa kilogramom gela u kosi – rekao je Tomić.