Ustanak u Šapcu ( 86.dan): “ Zelenoviću, kaži, kome si podelio 656 hektara gradske zemlje“?

U poslednje vreme primetna je velika nervoza odlazećeg gradonačelnika Nebojše Zelenovića, jer zna unapred da će da izgubi izbore. Kaže da bojkotuje izbore. Koje izbore ti bojkotuješ, izađi pred građane pa reci. Nemoj da se skrivaš – izjavio je Miloje Dragojević, direktor Poljoprivredne stručne i savetodavne službe u Šapcu, na 86. protestu protiv gradonačelnika.

Dragojević je sugrađanima otkrio da je aktuelni gradonačelnik Nebojše Zelenović zajedno sa, kako je naveo, svojom svitom podelio 600 hektara zemlje u vlasništvu grada Šapca. A ta zemlja je “završila” u selu Tabanović, jer je, kako Dragojević ističe, to selo “najžuće” od svih sela u Mačvi.

– Još drastičniji primer: 56 hektara zemlje u Majuru je dato na korišćenje od 2011. do 2031. godine. Na jednoj parceli je voćnjak, a na drugoj su ratarske kulture. To je za svaku osudu – ocenio je Dragojević.

Mladen Čolić, poverenik MO Jevremova GO SNS Šabac osvrnuo se na poslednje otvoreno pismo koje je Nebojša Zelenović uputio predsedniku Aleksandru Vučiću.

– Zelenovićeva otvorena pisma predsednku Srbije, izvesno je da su zapravo opsesija jednog uplašenog i tužnog lokalnog političara Aleksandrom Vučićem. Kako drugačije objasniti Zelenovićevi neprirodnu potrebu da za svaku pojavu u društvu, elementarnu nepogodu, zapušen odvod ili novogodišnju dekoraciju, u osami svoje sobe na tavanu Međuopštinskog istoijskog arhiva sroči bizaran uradak koji potom pusti u javnost – rekao je Mladen Čolić.

Kako je dodao, ovakvo Zelenovićevo ponašanje navodi na zaključak da trenutni gradonačelnik smatra da u Šapcu živi sam.

Nakon govora, demonstranti su prošetali do Međuopštinskog istorijskog arhiva i Dunjića kuće gde se nalazi kabinet Nebojše Zelenovića i njegove administracije.