Ustanak u Šapcu ( 85.dan): Dr Birmančević: “ Kad vam nešto obećaju Zelenović i Petrović – to sigurno neće ispuniti“!?!

Protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića održan je u ponedeljak u Šapcu. Nezadovoljni stanjem u gradu, Šapčani su se podržani od strane ovdašnjeg povereništva Srpske napredne stranke, okupili ispred Gradske uprave odakle su uputili zahtev Zelenoviću da podnese ostavku. Ujedno, oni traže i raspisivanje prevremenih lokalnih izbora.

Ovo je bio 85. put kako se Šapčani u velikom broju okupljaju u centru grada i protestuju protiv aktuelnog gradskog rukovodstva. A Šapčane su na 85. protestu protiv aktuelne gradske vlasti podržale i stranačke kolege iz Sombora, koji su od strane demonstranata pozdravljeni gromoglasnim aplauzom.

Narodni poslanik i poverenik GO SNS u Šapcu, dr Boban Birmančević, upitao je zna li gradonačelnik Nebojša Zelenović šta bojkotuje i koga bojkotuje? Birmančević je Zelenovića pozvao da izađe pred sugrađane i da im odgovori na pitanje da li će bojkotovati izbore za Savet MZ Nakučani koji bi u ovom selu uskoro trebalo da budu održani.

– Bojkot izbora je bojkot građana Šapca i Srbije. Kada vam nešto obećaju Nebojša Zelenović i Dušan Petrović, to sigurno biti neće. Budite sigurni da lažu, kao što lažu da će bojkotovati izbore. SNS izlazi na izbore i za mesne zajednice i za opštine, i za gradove, i za pokrajinu i za republiku. Mi iz SNS znamo šta nam je činiti za Šabac i šta ćemo preduzeti kada dođemo na vlast. Građani znaju da kada SNS nešto obeća i kada obeća Aleksandar Vučić, on to i uradi – rekao je dr Boban Birmančević.

U narednom periodu, kako je najavio, predstavnici ove partije govoriće isključivo o aktivnostima SNS-a i predsednika Aleksandra Vučića, kao i o planovima za razvoj Šapca.

Protest je završen mirnom šetnjom od Gradske uprave grada Šapca do Međuopštinskog istorijskog arhiva i Dunjića kuće.