Ustanak u Šapcu (79.dan): Dr Pajić: “Zar Zelenović veruje da ima ikakve šanse na izborima”?

Šapčani nezadovoljni stanjem u gradu, u petak su nastavili proteste protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića i aktuelne lokalne vlasti. Ovo je 79. put kako se okupljaju ispred Gradske uprave sa zahtevom da Zelenović podnese neopozivu ostavku.

Poverenik GO SNS Šabac dr Aleksandar Pajić upitao je da li iko veruje da posle 20 godina manipulacija gradom kao što je Šabac, Nebojša Zelenović ima ikakve šanse na sledećim izborima? Zbog toga, kako je naglasio, on će uraditi sve kako bi ostao na vlasti.

– Ova priča u Beogradu da neće da učestvuju na sledećim izborima ako se ne promene uslovi je samo priča i traženje alibija za katastrofalno mišljenje o Savezu za Srb među građanima Srbije. Ja sam potpuno siguran da Nebojša Zelenović učestvuje na sledećim izborima u Šapcu. On laže sve nas i traži nešto što apsolutno ne može da dobije – rekao je dr Aleksandar Pajić.

Narodni poslanik i poverenik GO SNS Šabac dr Boban Birmančević, izjavio je da dok iz Šapca ne ode Dušan Petrović i “žuta” ekipa, nema budućnosti za Šabac. A u Šapcu se ne stišava bura oko konferencije za štampu koju je pre nekoliko dana na beogradskom Trgu Republike održao gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Tom prilikom Zelenović je istakao da je Trg u Šapcu koštao 20 puta manje od beogradskog. I na ove tvrdnje se osvrnuo poslanik Birmančević i podsetio sugrađane na lopovsku politiku aktuelne šabačke vlasti.

– Kada je Nebojša Zelenović došao u Beograd, pričao je o Trgu šabačkih žrtava koji je koštao 400.000 evra. U februaru 2013. godine, potpisan je memorandum o razumevanju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj da na Trgu u Šapcu bude i podzemna i nadzemna garaža. Ukupna investicija od 5,2 miliona evra. Evropska banka za obnovu i razvoj trebalo je da obezbedi 4 miliona, a grad Šabac 1,2 mil evra. Šest godina kasnije, na tom Trgu nema podzemne garaže, postoji centar koji je koštao 400.000 evra. Dušane Petroviću, Miloše Miloševiću, Nebojša Zelenoviću, gde je 4,8 miliona evra? Gde su pare? – upitao je dr Birmančević.

Članovima SNS, koji od prvog dana podržavaju proteste, u petak su se pridružili i članovi koalicije: Pokret socijalista, PUPS i Narodna seljačka stranka. Branko Tomić iz Pokreta socijalista izjavio je da je licemerno i žalosno da oni koji se danas predstavljaju kao glavni zagovornici evropskog puta i najveći zagovornici slobode medija su upravo oni koji sprovode najveću cenzuru.

– Vi ne možete dobiti nijedan termin na privatnoj TV Šabac. U Šapcu vlada totalni medijski mrak. Sve glavne TV kuće, svi štampani mediji se nalaze pod totalnom kontrolom ljudi koji su odani Dušanu Petroviću. Jedini način da se predstavnici lokalne opozicije nađu u tim medijima je putem raznih kolumni kojekakvih kvazinovinara koji na uvredljiv način pišu neistine o nama, o republičkoj vlasti, o predsedniku države i o našem narodu – rekao je Branko Tomić.

Protest je završen mirnom šetnjom do zgrade Međuopštinskog istorijskog arhiva i Dunjića kuće, gde se pored Gradske uprave, nalaze prostorije funkcionera šabačke vlasti.