Ustanak u Šapcu (78.dan): Zelenović mora da ode i pre izbora, na kojima nema šta da traži…

U centru Šapca održan je 78. protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića, jednog od lidera “Saveza za Srbiju”, i aktuelne lokalne vlasti. Šapčani nezadovoljni stanjem u gradu, okupili su se ispred Gradske uprave odakle su Zelenoviću uputili zahtev da pod hitno podnese ostavku.

Kako je na protestu istaknuto, gradonačelnik Šapca neprestano pravi sebi reklamu preko Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića, što pokazuje njegovu nesposobnost da reši nagomilane probleme u svom gradu.

Slavica Kostić, aktivistkinja šabačkog SNS-a, rekla je da je licemerno da Zelenović u Beogradu govori o kanalizaciji u Ovči i Borči kada u isto vreme u 42 šabačka sela ne postoji vodovodna i kanalizaciona mreža.

– Imali ste 20 godina da bar ovo uradite. Umesto toga, nalivate fasade i betone tonama boje. Tek što je završena rekonstrukcija Trga u Beogradu, ode Zelenović da ga osvaja. I još je poneo crteže iz svoje slikovnice da Beograđanima pokaže kako izgleda Trg u Šapcu koji je koštao, kako reče, 20 puta jeftinije nego beogradski. Zelenoviću, onako kako Trg izgleda, toliko i košta. I to je mnogo za par kamiona betona i farbu kojom su ga tvoji kreativci išvrljali – istakla je Slavica Kostić.

Kako je Kostićeva istakla, čim padne malo kiše, šabačke ulice se pretvore u rečna korita. Od Šapca je, kako je rekla, napravljena deponija, a umesto da se radnicima komunalnog plati ono što im po zakonu pripada, Nebojša Zelenović ide u druge gradove i drži slovo kako treba da se vodi država.

– Ti bi da budeš predsednik države, a nisi u stanju da izađeš na kraj sa problemima u svom gradu. Zelenoviću, prošli put kada sam govorila na ovom mestu, pitala sam te u vezi bojkota izbora. Osim mene, pitali su te i mnogi drugi hoćeš li i u Šapcu bojkotovati izbore. Pitali su te čak i novinari televizije N1. I šta si odgovorio? Na jasna pitanja, sve što smo mogli čuti je presipanje iz šupljeg u prazno. Ti bojkotovati izbore u Šapcu nećeš. Jer, ti i tvoja grupa smatrate da je izborni zakon dobar tamo gde ste vi na vlasti, a da ne valja gde niste. A reč je o istom zakonu. To samo govori da ste neozbiljni i zato građani neće da imaju posla sa vama, što pokazuje i sve veće poverenje Srpskoj naprednoj stranci i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću – rekla je Slavica Kostić.

Odbornik u Skupštini grada Šapca Dejan Jovanović rekao je da gradonačelnik Nebojša Zelenović maltene iz sata u sat pravi katastrofalne greške koje skupo koštaju budućnost Šapca.

– U svakom njegovom nastupu videli ste frustraciju što je rezultat njegove nemogućnosti da bilo šta učini za ovaj grad, da ispuni bar jedno predizborno obećanje, da uradi bar jedan kapitalni projekat koji je obećao našim sugrađanima 2016. godine. Zato je na izborima za savete mesnih zajednica na području grada Zelenović beležio samo nule, nije bio u stanju da ostvari nijedan mandat. Nema sumnje da će na predstojećim izborima proći isto tako – rekao je Dejan Jovanović.

Protest protiv Nebojše Zelenovića završen je mirnom šetnjom do Međuopštinskog istorijskog arhiva i Dunjića kuće gde se nalaze kancelarije šabačkih funkcionera.