Ustanak u Šapcu (77.dan): Zelenović se od svojih krije po Beogradu…

Na poslednjoj Skupštini grada Šapca vlast se hvalila da se u Šapcu grade stanovi i da je cena nekretnina sve skuplja. Koliko se sećam, naš predsednik Aleksandar Vučić reče da se grade stanovi da bi bilo jeftiniji, da što više stanovnika i mladih bračnih parova mogu da kupe stanove i da žive u svojim stanovima, a ne da žive kao podstanari i gaje decu. A naši čelnici se diče time što su cene stanova skuplje – rekla je Svetlana Stanković, odbornica SNS u Skupštini grada Šapca na 77. protestu protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića i aktuelne gradske vlasti.

Šapčanima nezadovoljnim stanjem u kojem se grad nalazi, na protestu se obratila i Anđelka Marković, poverenica MO “Donji šor” GO SNS Šabac. Ona je istakla da od početka protesta koji se u Šapcu održavaju od 7. maja, gradonačelnika Zelenovića nije moguće videti ni u zgradi Gradske uprave niti u Međuopštinskom istorijskom arhivu, kao ni u Dunjića kući.

– Nema ga, krije se. Znaju oni da su sa obe noge kročili u ambis, zato i rade to što rade. Da što više grad zaduže, da nam ostave jad i bedu. Crni Zelenović šeta po Beogradu, kontroliše beogradski Trg koliko je to para potrošeno. Pa gospodine Zelenoviću, pogledaj naš šareni trg pogledaj trg u Beogradu, koliki je Šabac, a koliki je Beograd – rekla je Anđelka Marković.

Nakon govora ispred Gradske uprave u centru Šapca, održana je mirna protestna šetnja do Međuopštinskog istorijskog arhiva i Dunjića kuće, gde se nalaze prostorije gradskog rukovodstva.