Ustanak u Šapcu (76.dan): “ Zelenović više ne zna ni gde će, ni šta će da radi“?

Protest protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, predsednika “Zajedno za Srbiju” i jednog od lidera “Saveza za Srbiju”, održan je u centru grada 76. put. Veliki broj Šapčana podržanih od strane ovdašnjeg povereništva SNS, okupilo se ispred zgrade Gradske uprave odakle su uputili zahtev da Zelenović pod hitno podnese ostavku.

– Gradonačelnik je nervozan, ali moramo da ga razumemo. Đilas traži jedno, Dušan Petrović traži drugo … “Ho ćemo u bojkot u Beogradu, a šta ćemo u Šapcu? Ako budemo u Šapcu išli na bojkot, izgubićemo vlast, pa šta ćemo onda?” To se zove između čekića i nakovnja. Mašina melje, a ti ne znaš gde ćeš – rekao je dr Slobodan Popović.

Mladen Čolić, poverenik MO “Jevremova” GO SNS Šabac, podsetio je Šapčane na urušavanje čuvenih ovdašnjih preduzeća za koje je odgovorna grupa koja i dalje vlada Šapcom. Kako je istakao, gradonačelnik Zelenović je preterao sa neradom što se vidi i kroz urušenu privredu i industriju u Šapcu.

– Imali smo preduzeće “7 juli”. Danas tamo nemamo ni temelje. O “Zorki” da ne pričamo. Hiljade ljudi je radilo tamo. Kada krenu iz smene, Pop Lukina ulica je bila puna. Sada nema ništa – naveo je Mladen Čolić.

Nakon obraćanja govornika, održana je mirna protestna šetnja do Međuopštinskog istorijskog arhiva i Dunjića kuće, gde se nalaze prostorije gradskog rukovodstva.