Ustanak u Šapcu (73.dan): Ako smeš, Zelenoviću, hajde na izbore?!

Povereništvo šabačkog SNS-a i Šapčani nezadovoljni aktuelnom lokalnom vlašću, okupili su se u i četvrtak ispred Gradske uprave u centru Šapca kako bi zatražili ostavku gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Ovo je 73. put kako se okupljaju i šalju isti zahtev rukovodstvu grada. Osim ostavke gradonačelnika, Šapčani traže i raspisivanje prevremenih lokalnih izbora.

Razlog velikog nezadovoljstva u ovom gradu je zbog toga što se godinama unazad ne rešavaju gorući problemi, dok se novi gomilaju. Adam Aleksić, direktor “Pošte” u Šapcu osvrnuo se na sednicu Skupštine grada koja je održana dan ranije. Najjači utisak na sve, ostavio je odlazak Jasmine Đokić sa čela JKP “Stari grad”.

– Situacija koja se desila oko komunalnog preduzeća je skandalozna. Šabački vašar počinje za 10 dana i došli smo u situaciju da struja ni posle godinu dana, od prošlog vašara, opet nije razvedena i da sada mora po hitnom postupku da se razvede. Direktorka to nije htela da potpiše i smenjena je po hitnom postupku. Došao je čovek iz Niša na njeno mesto. Povampirena je njihova želja da se JKP “Stari grad” privatizuje. To će da urade po hitnom postupku. Sada je došao izvršilac koji će to da uradi – naglasio je Adam Aleksić.

Saša Maksimović, poverenik Saveta za koordinaciju mesnih zajednica GO SNS Šabac takođe se zadržao na poslednjem zasedanju šabačkog parlamenta i ukazao na neprikladno ponašanje gradonačelnika Zelenovića prema odbornicima SNS-a, odnosno prema opoziciji.

– To je slika kako se oni ophode i prema vama. Njima se svaki problem svodi na neku “foru” koja je samo njima smešna. Izmišljaju gluposti, skreću sa glavne teme i sa problema koji muče ovaj grad. Mi smo jedini grad u Srbiji koji je uveo sistem “rotirajućih direktora”. Imate uzak krug ljudi oko Zelenovića koji se razumeju u sve i svašta. Čas su direktori jednog preduzeća, čas drugog i tako u krug. A kada im u tom rotiranju ponestane, oni dovode iz drugih gradova – rekao je Saša Maksimović.

Protest protiv Nebojše Zelenovića i aktuelnog lokalnog rukovodstva završen je mirnom protestnom šetnjom do Međuopštinskog istorijskog arhiva gde je gradonačelnikov kabinet, a potom su se demonstranti neko vreme zadržali u parku Dunjića kuće koja se nalazi preko puta arhiva, a u kojoj šabački vlastodršci često održavaju sastanke.