Ustanak u Šapcu (71.dan): Zelenović i Petrović 19 godina na lažnim obećanjima troše budžet Grada!!!

Protest protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, održan je 71. put. Nezadovoljni Šapčani okupili su se i u utorak ispred zgrade Gradske uprave i ponovo uputili zahtev Zelenoviću da pod hitno podnese ostavku i raspiše prevremene lokalne izbore.

Funkcioneri šabačkog SNS-a, obratili su se sugrađanima i ukazali na brojne malverzacije grupe koja je u Šabac na vlast došla još 2000. godine. Istaknuto je da dok se centar grada uređuje, periferija i seosko područje grcaju u problemima.

Posebno je kritično u onim mesnim zajednicama u kojima na vlasti nisu Zelenovićevi ljudi. S obzirom na to da su na izborima za Savete mesnih zajednica u većini mesta pobedile snage koje je podržao SNS, nezadovoljstvo među građanima je ogromno, jer aktuelna vlast u Šapcu ih u potpunosti ignoriše.

– Građani “Kamička”, Nebojša Zelenović vam je kriv što u ulici Hajduk Stanka nije urađen nov trotoar koji je davno obećan. Nebojša Zelenović vam je kriv što na Žakića grmu i u Mačvinoj koloniji nije asfaltirana nijedna ulica. Takođe vam je kriv Nebojša Zelenović što na Triangli nije asfaltirana nijedna ulica i nije urađen ni metar kanalizacione i vodovodne mreže. Sve ovo je bilo u planu MZ “Kamičak” da mi uradimo od sredstava koja nam pripadaju od poreza na imovinu i koja Nebojša Zelenović već godinu i po dana zadržava i neće da prebaci na račun mesne zajednice – rekao je Slobodan Marinković, odbornik SNS u Skupštini grada Šapca koji inače stanuje u centralnom gradskom naselju Kamičak.

Poverenik MO “Kamenjak” GO SNS Šabac, dr Dejan Maksimović, označio je aktuelnu šabačku vlast kao kvislinšku i izdajničku i naglasio je da Nebojša Zelenović i njegov “patron” Dušan Petrović 19 godina na lažima i obećanjima troše budžet grada Šapca. Kako je naveo, Šabac nije toliko devastiralo ni bombardovanje niti sankcije kao 19 godina režima ovog grada.

– Ovaj grad je poznat bio kao “srpski Verden”. Doživeo je strašna razaranja, ali kulturno, ekonomsko ruiniranje, devastiranje njegovih trgova, gradskih centara, javnih preduzeća, nije doživeo do u poslednjih 19 godina. Pogledajte i osvrnite se. Pogledajte šta radi Srbija, šta radi SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem, kako se izgrađuje Srbija i kako se izgrađuju drugi gradovi. Vama će sigurno smetati i predstojeći most i autoput koji će povezivati Šabac i Rumu i brza saobraćajnica Šabac–Loznica. I tu ćete počinjati da nalazite mane. A to ste trebali vi da uradite pre 20 godina. A tih para nema – poručio je dr Maksimović.

U mirnoj protestnoj šetnji, Šapčani su se uputili ka Međuopštinskom istorijskom arhivu gde je Zelenovićev kabinet, a nakon toga su prošetali ka Dunjića kući, mestu gde aktuelna šabačka vlast često održava sastanke. Protesti protiv Nebojše Zelenovića počeli su 7. maja.