Ustanak u Šapcu (44.dan):Narodni poslanik Blažo Knežević: Da li je tačno da bi Zelenović „priznao genocid“ u Srebrenici, pod uslovom da stranci nasilno sruše Aleksandra Vučića?

Na 44. protestu protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića, ali i kompletne gradske vlasti, pristalicama Srpske napredne stranke priključili su se radikali, Pokret socijalista, PUPS, Narodna seljačka stranka i veliki broj omladinaca. Ispred Gradske uprave uzvikivali su “Lopovi”, “Izdajice”, “Ostavke”, “Zeleni lopove”, ali i “Kosovo je srce Srbije”, “Aco Srbine” …

Narodni poslanik Blaža Knežević istakao je da je aktuelni gradonačelnik Zelenović izuzetno aktivan u napadima na državu Srbiju i državne organe i institucije. Kako je naglasio, gradonačelnik Šapca je počeo i nastavio da daje izjave i da radi stvari koje su štetne po našu državu.

– Postavio bih pitanje Nebojši Zelenoviću, da li je tačno, a preneli su mediji, da je Nebojša Zelenović ponudio da prizna “genocid” u Srebrenici i da Srbija uđe u NATO, a da stranci sruše nasilno Aleksandra Vučića? Osim što napadaš državu Srbiju, ovde u Šapcu napadaš šabačku decu nazivajući ih kriminalcima. Radiš isto ono što je Dušan Petrović radio njihovim roditeljima. Kada je u pljačkaškim privatizacijama njihove roditelje ostavio bez posla i na ulici. I zato ova deca imaju puno pravo da izađu na ulicu i da kažu šta misle o gradskoj vlasti, o Dušanu Petroviću i Nebojši Zelenoviću – rekao je Blaža Knežević.

Slobodan Ranković, predsednik GO SRS, osvrnuo se na, kako je ocenio, neustavne i protivzakonite referendume po mesnim zajednicama.

– Malo građana zna da je grad Šabac uveo porez na lokalnom nivou. Građani Šapca i okolnih mesta plaćaju dva poreza, lokalni i republički. Mi šabački radikali nemamo ništa protiv poreza, ali taj lokalni porez moraju trošiti saveti mesnih zajednica. Ni u kom slučaju taj novac ne sme da troši Nebojša Zelenović. A on trošenje tog novca realizuje kroz vršenje neustavnih referenduma u mesnim zajednicama. Da se Zelenović pita, saveti mesnih zajednica i ne treba da postoje. Njemu na referendume izlazi od tri do šest odsto stanovnika. Šabački radikali zato pozivaju sve građane Šapca i okolnih mesnih zajednica da u narednom periodu u roku od sedam dana ako pare od mesnih zajednica ne budu počele da ležu na račune mesnih zajednica, pozivaju sve građana da bojotuju plaćanje lokalnog poreza – pozvao je Slobodan Ranković.

Okupljenima se obratio i narodni poslanik i poverenik GO SNS Šabac dr Boban Birmančević.

– Lokalnu vlast u Šapcu promenićemo isključivo demokratskim putem: ostavka gradonačelnika i izbori. Pobedićemo ih olovkama na izborima. Isteklo je vreme i Zelenovića i Dušana Petrovića i Nemanje Pajića i Sovranija Čonjagića. Od 2014. godine, od kako je Zelenović gradonačelnik, niti jedno novo radni mesto u Gradskoj upravi i javnim preduzećima nije bilo u skladu sa zakonom. Ni jedno radno mesto nije imalo konkurs i ni na jedno radno mesto nije primljen čovek u skladu sa zakonom. Zapošljavali su samo svoje. Kupovali su glasove za pare i za radna mesta – rekao je dr Birmančević.