Ustanak u Šapcu (32.dan): Posle izbora u Majuru, Petrović i Zelenović nisu više ni na tavanu zgrade Arhiva, nego u mišijoj rupi!?

Od ukupno 6.335 upisanih birača, na izbore za Savet MZ Majur u nedelju je na četiri izborna mesta izašlo 2.348 glasača, a od ovog broja bilo je 2.122 važećih listića. Kandidati koje je podržao SNS, osvojili su svih 15 mesta u Savetu MZ Majur – rekao je Radivoj Mićić, nosilac liste “Budućnost Srbije-Budućnost Majura”.

– Najveći broj glasova, 1.787, osvojio je naš kandidat, dok je “najlošili” sa naše liste imao 1.615 glasova. S druge strane, Dejan Jerinić, nosilac liste “Za Majur i narod”, inače potpredsednik GO Nove Stranke u Šapcu, koja je članica koalicije “Savez za Srbiju”, imao je 298, a najlošije plasiran sa njihove liste dobio je 136 glasova – rekao je Radivoj Mićić i najavio konstituisanje Saveta MZ Majur do kraja nedelje.

Narodni poslanik dr Boban Birmančević izjavio je da je u Majuru politika Dušana Petrovića i aktuelnog gradonačelnika Nebojše Zelenovića doživela katastrofu, jer su na izborima osvojili šest puta manje glasova od kandidata koje je podržao SNS.

– I Dušan Petrović i Nebojša Zelenović i Sovranije Čonjagić i Nemanja Pajić sakrili su se u mišju rupu i pokušavaju da izborni poraz i svoj neuspeh, koji je bio u skladu sa podrškom koji oni imaju u Šapcu, pripišu nekom drugom. Čupanje saobraćajnih znakova u centru Beograda i upadanje u RTS sa motornom testerom je kap koja je prelila čašu i koja je konačno svima u Šapcu i Srbiji pokazala o kakvim je ljudima reč – rekao je dr Birmančević.

Ispred Gradske uprave i u sredu je održan protest protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića. To je 32. dan kako Šapčani protestuju protiv Zelenovića i aktuelne gradske vlasti, zahtevajući da podnese ostavku i raspiše lokalne izbore. Okupljenima su se obratili Marija Marković, poverenik MO Kamičak GO SNS i Jovan Filipović, poverenik Saveta za penzionere u GO SNS Šabac.

Nakon obraćanja govornika, okupljeni su održali protestnu šetnju do zgrade Međuopštinskog istorijskog arhiva gde je smešten kabinet gradonačelnika Nebojše Zelenovića, njegove administracije, kao i kancelarija narodnog poslanika Dušana Petrovića.