Ustanak u Šapcu (31.dan): Zelenoviću, pod hitno raspiši izbore – odavno si izubio legitimitet!?

Nakon izbora u Majuru i ubedljive pobede grupe koju su podržali naprednjaci, Šapčani su još odlučniji u tome da sruše gradonačelnika Nebojšu Zelenovića i aktuelnu gradsku vlast. Na skupu koji je ispred Gradske uprave održan 31. put, još jednom je upućen zahtev da Zelenović pod hitno podnese ostavku i raspiše lokalne izbore.

Miloje Dragojević, direktor Poljoprivredne stručne i savetodavne službe Šabac istakao je da bi posle bruke koju su doživeli u Majuru u nedelju, trenutnim vlastodršcima najpametnije bilo da se zavuku u mišju rupu, a ne da nastave da besomučno lažu građane.

– Juče je konferenciju za štampu održao dr Dejan Pavlović koji je u koaliciji sa Nebojšom Zelenovićem. Obratio se javnosti da kaže da na izborima u Majuru njegova lista nije bila “Zajedno za Srbiju”. Ja vam čestitam na tome što ste juče izjavili. U utorak je sednica Skupštine grada, pa vam predlažem da izađete za govornicu i lepo kažete Nebojši Zelenoviću i Dušanu Petroviću da nište više deo njihove koalicije – rekao je Miloje Dragojević.

On je ovim reagovao na obraćanje dr Dejana Pavlovića koji je prozvao naprednjake da lažu kada su rekli da su protivkandidati građanima koje je podržao SNS na izborima za Savet MZ Majur, bili oni koje je podržala aktuelna šabačka vlast, odnosno gradonačelnik Nebojša Zelenović, predsednik “Zajedno za Srbiju” i jedan od lidera “Saveza za Srbiju”.

– Odlazeći gradonačelnik Nebojša Zelenović, ne samo što laže po ulicama i selima, juče je slagao i u crkvenom dvorištu u šabačkoj crkvi. Obratio se svim građanima mesnih zajednica kako on vodi računa o njima i osluškuje njihove probleme – rekao je Dragojević.

Saša Maksimović, poverenik Saveta za koordinaciju mesnih zajednica GO SNS, sugrađanima je naveo najnoviji “biser” aktuelne šabačke vlasti.

– Trenutno se radi rekonstrukcija ulice Nikole Tesle na Letnjikovcu. Zamislite, oni rekonstruišu pola ulice, kao da u drugoj polivini niko ne živi! U komšiluku te ulice, odmah pored crkve, je ulica koja nema asfalt. A sa druge strane škole je ulica Mike Petrovića Alasa, koja povezuje Pocerski Pričinovič i Letnjikovac. Ogroman broj ljudi tuda prolazi, a ta ulica ne postoji, tamo su krateri. Kada padne kiša, stvore se prave bare i močvare. Prošlog marta u Pocerskom Pričinoviću, pojavio se gradonačelnik u ulici Đure Pucara, okupio ljude na jednoj raskrsnici i rekao: “Podržite moju ekipu, sledeće nedelje počinju radovi za kanalizaciju i asfalt.”. Prošlo je godinu dana, a u toj ulici nema ni asfalta niti kanalizacije. Tako oni rade već 20 godina. Građani Šapca to više neće da trpe – rekao je Saša Maksimović.

Nakon obraćanja govornika, demonstranti su se zaputili ka “alternativnoj” lokaciji gradonačelnika Zelenovića, odnosno ka Međuopštinskom istorijskom arhivu gde mu je smešten kabinet, ali i kancelarije njegovih zamenika, predsednika Skupštine, većnika, kao i kancelarija narodnog poslanika i Zelenovićevog mentora Dušana Petrovića.