Ustanak u Šapcu (26.dan): “ Ne tražimo samo ostavku Zelenovića, nego i odgovornost Dušana Petrovića, za 20 godina uništavanja našeg grada“!?

Ne tražimo samo ostavku gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Tražimo odgovornost i Dušana Petrovića za 20 godina uništavanja našeg grada. Rezultat toga je desetine zatvorenih fabrika, hiljade radnika koji su ostali na ulici i hiljade članova njihovih porodica koji su ostali bez egzistencije. Isto tako hoćemo da ih pozovemo na odgovornost na državnom nivou šta su uradili dok su bili na vlasti – rekao je narodni poslanik Blaža Knežević na 26. protestu protiv Nebojše Zelenovića.

Kako je istakao, najveću odgovornost za sve što se događa danas na Kosovu i Metohiji, snosi upravo Dušan Petrović i vlast kojoj je pripadao. Od oslobađanja šiptarskih terorista, preko pogroma Srba iz južne pokrajine, pa sve do jednostranog proglašenja nezavisnosti, sve ovo se dogodilo dok je DS bio na vlasti.

– Podsetiću da je 2001. godine oslobođeno je iz srpskih zatvora 2.000 šiptarskih terorista. Jedan od sudija koji je učestvovao u tome je Miodrag Majić. I gle čuda, taj Miodrag Majić je večeras gost Nebojše Zelenovića ovde u Šapcu. Gost Nebojše Zelenovića kome je omiljeno da sedi pod zastavom samoproklamovane i nepriznate države Kosovo. Isti taj Miodrag Majić branio je i rukama i nogama gospođu Mraović. Stao u zaštitu sudije Mraović za sramnu odluku da Nebojša Zelenović nije kriv za ovo što je uradio sa budžetom Šapca. Nebojša Zelenović će večeras da primi Majića, Majić će da brani Mraović, a Mraović će da oslobodi Nebojšu Zelenovića, a Nebojša Zelenović će da zaposli ćerku gospođe Mraović. Tako to izgleda u Šapcu – rekao je Blaža Knežević.

Saša Maksimović, poverenik Saveta za koordinaciju mesnih zajednica GO SNS Šabac, istakao je da raznim mahinacijama koje aktuelna gradska vlast radi u Šapcu treba dodati i najsvežiju koja se dogodila u nedelju u selu Štitar, nedaleko od Šapca.

– Izvesni gospodin Dušan Tufegdžić, okupio je građane, napravio je zbor gde je tema bila, zamislite, protest protiv izgradnje deonice brze saobraćajnice koja prolazi kroz Štitar. Bez ikakvih dokaza i papira, plaše ljude da će im biti srušeno 30 kuća. Jednoj ženi je pozlilo. Još veći problem je što je gradonačelnik poslao dva svoja bitna čoveka: Miodraga Filipovića iz “Infrastrukture” i Milana Vasića, načelnika Gradske uprave, gde oni zajedno sa Dušanom Tufegdžićem i građanima skupljaju potpise. Čak imaju ideju i da izađu na ulice i blokiraju saobraćaj u Štitaru. To nije normalno – kaže Maksimović.

Narodni poslanik dr Boban Birmančević, podsetio je sugrađane da se u nedelju u MZ Majur održavaju izbori. SNS je podržao 15 kandidata koji, kako je istakao, mogu mnogo da urade za Majur i Šabac i da će na primeru Majura pokazati koliku podršku ima SNS i Aleksandar Vučić. On je ujedno pozvao gradonačelnika Zelenovića da raspiše izbore u Šapcu.

– Gradonačelnik Nebojša Zelenović je čikao da li neko sme da raspiše izbore ili ne sme. Evo, ja njega čikam, ne jednom, čikam ga 101 put, neka raspiše izbore u gradu Šapcu, neka pokaže kome Šapčani veruju, a kome ne veruju. Na televiziji poziva na raspisivanje izbora na koje neće da izađu. Mi vas pozivamo na izbore u Šapcu na koje ćemo da izađemo. A na te izbore u Šapcu kada budemo izašli, mi ćemo i da pobedimo i pokažemo kome Šabac veruje – rekao je dr Boban Birmančević.