Ustanak u Šapcu ( 21.dan): „Za 19 godina vladavine sve su uništili!“, rekla je odbornik Milica Hadži Ranković

Protestujemo već 21 dan da iskažemo nezadovoljstvo. Nismo mi ovde da bismo videli nekoga iz gradske vlasti ili Nebojšu Zelenovića. Dovoljno je da oni vide nas. Tu smo da bismo podsetili sve naše sugrađane da ne možemo nikada zaboraviti šta su nam uradili za svih ovih 19 godina njihove vladavine i sprovođenja jedne pogubne politike, rekla je Milica Hadži Ranković, odbornica u Skupštini grada Šapca, na protestu protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića.

– Svi smo svedoci da je preko 20 preduzeća koja su generacije stvarale, zatvoreno u roku nekoliko godina. Nisu samo stradale fabrike, stradao je i naš privatni sektor. S obzirom na to da sam ja 27 godina mali preduzetnik, dobro znam kako je bilo meni i mojim kolegama. Sve su uništili u ovom gradu. Nebojša Zelenović je našao utehu u tome da ide po stranim ambasadama i priča kako Aleksandar Vučić i Vlada Srbije hoće da ga uhapse. Pa, on je krao glasove, on je to plaćao, što je i dokazano – rekla je Milica Hadži Ranković.

Kako je istakla, u Skupštini Srbije iz Šapca je četvoro poslanika, od kojih Šapčani troje mogu redovno da vide na zasedanjima.

– Na prste jedne ruke mogu da nabrojim koliko sam puta videla četvrtog narodnog poslanika iz Šapca. Taj narodni poslanik se zove Dušan Petrović. Taj narodni poslanik, koji je napravio haos po celoj Srbiji i u našem gradu, taj Dušan Petrović koji prima redovno platu poslanika i koji konstantno bojkotuje Skupštinu. Dušane Petroviću, vrati mandat, pa nemoj dalje učestvovati u radu skupštine – rekla je Milica Hadži Ranković.

Nakon obraćanja gradske odbornice, demonstranti su održali protestnu šetnju do zgrade Međuopštinskog istorijskog Arhiva gde je smešten kabinet gradonačelnika Nebojše Zelenovića, njegove administracije, kao i kancelarija narodnog poslanika Dušana Petrovića.

E.E.