Ustanak u Šapcu (15.dan): Čauši ministra poljoprivrede, Dušana Petrovića delili njive samo svojim glasačima!? Zamenik Komisije sam sebi dodelio 30 hektara poljoprivrednog zemljišta…

Protesti protiv predsednika Aleksandra Vučića koje petkom organizuje gradska vlast Šapca bili su tema današnjih protesta ispred zgrade Arhiva, u kojoj su se danima „zabarikadirali Zelenović i ekipa“ !

Da je strah među šabačkim vlastodršcima sve veći, pokazali su komentari govornika na ovom Zelenovićevom protestu na koji jedva da dođe 40 ljudi. Skup Šapčana protiv Nebojše Zelenovića nazvan je besmislenim, iako na skupu ima nekoliko puta više građana nego što je to slučaj petkom, kada ni Zelenovićevi stranački kadrovi, niti oni koji su se domogli funkcije kroz koalicioni sporazum ne žele da ga podrže. Na ovo je okupljenim sugrađanima ukazala Svetlana Stanković, odbornica u Skupštini grada Šapca.

– Da li im je možda krivo što nas ima više svakoga dana, nego njih jednom u nedelji? Zatim istakoše da se “okupljanja protiv režima moraju nastaviti, jer je borba za slobodu mukotrpna i dugotrajna”. Na protestu u Novom Sadu, Nebojša Zelenović reče da “u nacionalnom parlamentu nema debate, jer pobunjena Srbija i njenu predstavnici u nacionalnim i lokalnim parlamentima neće raditi”. On takođe reče da posle sedam godina, pobunjena Srbija traži priliku da slobodno glasa, da imaju poštene izbore, a ja ga pitam da li on to kaže, pošto su izbori isti kao i pre osam, devet godina, jer su ih oni doneli, bili nepošteni, pa kada su građani shvatili ko ih vara, glasali za drugu opciju? – upitala je Svetlana Stanković.

Kako je istakla, gradonačelnik Šapca ne zna koliko grad na čijem je čelu ima mesnih zajednica, jer je nedavno izjavio kako u Šapcu glasa 100.000 ljudi i odlučuje u 50 mesnih zajednica.

– Zaboravio je da kaže da Šabac ima 61 mesnu zajednicu od kojih su 22 podržale njegove kandidate, a ostale su podržale SNS. Reče Nebojša Zelenović i to da u Šabac dolazi sve veći broj investitora, koje mi ne videsmo, i da će svi da zarade više ako sarađujemo i slušamo jedni druge. I ja kažem, bilo bi dobro da stvarno slušate šta vam stanovnici grada Šapca svakodnevno poručuju, ali vi to ne čujete jer vam ne odgovara. A zbog svih neispunjenih obećanja, vreme je da podnesete neopozivu ostavku, a mi, kako rekoste, “sa besmislenim svakodnevnim protestima nastavljamo još jači i brojniji” – istakla je Svetlana Stanković.

Miloje Dragojević, direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe, u obraćanju sugrađanima izdvojio je neke od najdrastičnijih primera kako se aktuelna gradska vlast odnosi prema poljoprivrednim proizvođačima u šabačkom kraju. Urušavanje srpske poljoprivrede počelo je kada je Dušan Petrović postao ministar ovog resora, a ovo što se događa u šabačkom kraju samo je nastavak takve politike.

– Kada je Dušan Petrović postao ministar poljoprivrede, prvo što je uradio raspustio je državne sekretare, pomoćnike, vozače i postavio svoje ljude. Kao ministar uradio je katastrofalne poteze za naše selo i Srbiju. Što se Šapca tiče, pozivam Predraga Srdanovića, nekadašnjeg direktora Direkcije za poljoprivredu, da dođe ovde i da nam svima objasni ko se najeo od onih trešanja za koje ste proizvođačima davali subvencije? Pozivam ga da objasni i kako se to dolazi do poljoprivrednog zemljišta u šabačkom kraju? Na teritoriji grada Šapca ima oko 600 hektara poljoprivrednog zemljišta, a svi zakupci su isključivo njihovi glasači. A zamenik komisije koja je određivala ko će dobiti parcelu u zakup, sam sebi je dodelio 30 hektara! Ne smemo da zaboravimo ni Miloša Miloševića, gradonačelnika kojeg je odnela poplava. Taj je po Pocerini izvarao narod nekakvim subvencijama grada Šapca za koje samo on zna – rekao je Miloje Dragojević.

E.E.