Ustanak u Šapcu (14.dan): Dr Biramančević: „ Za 19 godina Dušan Petrović i njegovi poslušnici nisu ništa uradili, osim sređivanja centra grada“!?

Niko nema prava da drži jedan grad od 100.000 stanovnika u zarobljeništvu jednog čoveka, Dušana Petrovića, i to 19 godina. Rezultati koje su oni postigli ne postoje. To je politika šarene laže. Kada bi im neko rekao da naprave spisak šta su uradili za ovih 19 godina, ne bi mogli da se sete ničega osim sređivanja centra grada – rekao je narodni poslanik dr Boban Birmančević, okupljenim građanima na 14. protestu protiv Nebojše Zelenovića i aktuelne šabačke vlasti.

Svoje sugrađane dr Birmančević je upoznao sa posetom Majuru potpredsednice Vlade prof. dr Zorane Mihajlović rekavši da je više uradila Zorana Mihajlović, ova Vlada i predsednik Aleksandar Vučić za putnu infrastrukturu grada Šapca za samo nekoliko meseci nego Dušan Petrović za 19 godina vladavine.

– Ono što sa ponosom mogu da najavim, je autoput Ruma-Šabac, novi most preko reke Save i brza saobraćajnica Šabac-Loznica. Do kraja godine krenuće izgradnja brze saobraćajnice. A u roku od sedam dana krenuće sređivanje puta ka Sremskoj Mitrovici koji godinama čeka na renoviranje. Biće urađen i ulazak u Šabac iz pravca Obrenovca, pored sportske hale i to će biti sredstvima republike – najavio je dr Boban Birmančević.

Mladen Čolić, poverenik MO Jevremova istakao je da se Nebojša Zelenović i Dušan Petrović izgleda takmiče ko će više da uništi Šabac. Povrh svega, aktuelna gradska vlast odbija svaki kontakt sa legitimno izabranim članovima Saveta mesnih zajednica u gradu.

– Nebojša Zelenović kaže da ima sluha za ideje građana Šapca. Samo, ne znam gde ih to sluša, kada nema vemena ni za jednu gradsku mesnu zajednicu. Predavali smo desetine zahteva za rekonstrukciju trotoara. Sledeći put kada krene u vožnju biciklom, može slobodno svoje goste da povede kroz ulice Kasarska, Svetogorska ili kroz Mokranjčevu. Neka se provoza biciklom ka Jevremovcu da pogleda kako izgleda trotoar…

E.E.