Ustanak u Šapcu (102.dan): Kraj vladavine uništitelja Šapca!?

U Šapcu je održan 102. protest protiv aktuelne lokalne vlasti koju predvodi gradonačelnik Nebojša Zelenović, predsednik partije “Zajedno za Srbiju” i jedan od istaknutih članova Đilasovog “Saveza za Srbiju”.

Šapčani koji se od 7. maja okupljaju ispred Gradske uprave, od Zelenovića zahtevaju ostavku i raspisivanje prevremenih lokalnih izbora. Oni su nezadovoljni stanjem u gradu, a kao glavne krivce za to vide u grupi koja je u Šapcu na vlasti od 2000. godine.

Proteste sugrađana, od prvog dana podržali su šabački naprednjaci, a 102. dana obratili su im se Radivoj Mićić, poverenik GO SNS u Šapcu i Nenad Plavić, odbornik SNS u Skupštini grada Šapca.

– Vladavini Nebojše Zelenovića dolazi kraj. Ovo su zadnji trzaji vlasti koja je 20 godina nesposobna da uradi bilo šta u interesu naroda. U narednim nedeljama antikorupcijski tim SNS pokrenuće određena pitanja. Tražićemo od poverenika za dostupnost informacijama od javnog značaja sve njihove tendere, sve njihove nameštene stvari, sve ono što su radili u zadnjih 4-5 godina. Od prve srpske varoši Šabac je za 20 godina postao slepo crevo Srbije – istakao je Radivoj Mićić.

On je dodao da je Šabac, iako je peti po veličini, zahvaljujući Dušanu Petroviću i Nebojši Zelenoviću sada na začelju. Nenad Plavić naglasio je da ako toliki broj ljudi svakodnevno protestuje već šest meseci, to je dovoljan znak da je “nekome došao kraj posle dugih 20 godina”.

– Onome kome je stalo do svojih sugrađana, odavno bi se zamislio i zapitao da li nešto pogrešno radi i da li je njegovoj politici i načinu vođenja ovog grada došao kraj. Onaj ko je na čelu ovog grada, da ima malo morala, podneo bi neopozivu ostavku na mesto gradonačelnika i raspisao vanredne lokalne izbore. Narod je protiv onih koji obećavaju i ništa ne ispune, protiv onih koji rade ono što žele i to samo pred izbore. Nije Šapčanima prioritet asfaltiranje već asfaltiranih pute. Nije nam prioritet asfaltiranje staza u parkovima. Nije nam prioritet da izbetoniramo Trg šabačkih žrtava i obojimo ga u roze … Šapčanima je potrebno da imaju politiku koja je stabilna, koja je ista kao republička, da budemo povezani sa Republikom, koja će nam doneti investicije, nove fabrike i nova radna mesta – rekao je Nenad Plavić.