Ustanak protiv šabačkih dahija ( 8.dan): Okupljeni pokazali “Zekajeve“ jagode koje je nosio „ bratu Islamu Husaju“ u Peć!?

Gajbica jagoda iz Peći” obeležila je osmi protest građana Šapca protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Jagode ukrašene fotografijom aktuelnog gradskog rukovodstva koje sedi ispod zastave lažne države Kosovo prilikom posete opštini Peć, jasna su aluzija na Zelenovićeva potonja pravdanja Šapčanima da je u Peć išao da razgovara o sadnji jagoda sa “albanskim prijateljima”.

– Dok se naši poljoprivrednici krvavo bore da proizvedu jagodu i malinu, Nebojša Zelenović i Nemanja Pajić idu da pregovaraju sa Islamom Husajem. Sram ih bilo! Dušan Petrović misli da je nahijski knez i da će večno vladati ovim gradom, ali neće. Dok se Aleksandar Vučić lavovski bori za naš narod da sačuva dostojanstvo na Kosovu, Dušan Petrović i njegov pulen Nebojša Zelenović zvani “Zekaj” nas lažu i rade protiv interesa građana Šapca i cele Srbije – rekao je Mladen Čolić, poverenik Mesnog odbora “Jevremova” GO SNS Šabac.

On je kao konkretne primere kako aktuelna gradska vlast loše postupa sa svojim sugrađanima, naveo primer svoje mesne zajednice. Naime, kako je naglasio u ovom delu Šapca u 21. veku postoji ulica u kojoj nema kanalizacije niti asfalta, pa deca kada padne kiša ne mogu da idu u školu.

– Mogao je malo da podeli ove pare kojima misli da asfaltira centar grada. Zaboravio je Zelenović građane slabijeg materijalnog statusa, ali svoje tajkune čini još bogatijim. U šabačkom “Vodovodu” im u fijoci 20 godina stoji projekat za kanalizaciju Kostadinovića puta u Jevremovoj. Oni nemaju vremena za nas, a Zelenović kako Đilas i Obradović pucnu prstima, mora da trči u Beograd pod onaj šator. Još samo bele kapice da stave i onda su kompletni – naveo je Čolić.

Poverenik GO SNS Šabac dr Aleksandar Pajić zapitao se da li je moguće da je vlast toliko slatka i da je svaki dan na vlasti toliko bitan da Nebojša Zelenović ili ne sme ili ne može da raspiše lokalne izbore i podnese ostavku.

– Ono što svi slušamo je da je navodni naslednik Nebojše Zelenovića, Dušan Kostadinović. Međutim, po poslednjim informacijama to verovatno neće biti tako. Kandidat je zamenik predsednika Skupštine grada Šapca Prodan Panić. Po informacijama koje imamo, Prodana Panića ozbiljno pripremaju za mesto gradonačelnika – otkrio je dr Aleksandar Pajić.

On je okupljene Šapčane podsetio na kampanju podizanja zasada trešanja u ovom kraju u koju je uložen veliki novac iz gradske kase. Ispostavilo se da mnoga stabla ni posle nekoliko godina još uvek nisu dala rod.

– Postoje ozbiljne indicije da su naši sugrađani dobili sadni materijal koji nije ispravan i koji neće dati nikakav rod. Sve smo mi to mnogo platili za egzibicije i za oglede Miloša Miloševića, Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića. Vlast koju ne da gospodin Nebojša Zelenović i kaže da ju je mukom stekao, nije to bila muka već samo puno novca koji je uložio, a da je uložio svoj novac ne bi bio nikakav problem. Problem je što je Nebojša Zelenović za kupovinu glasova na prethodnim izborima trošio naš novac. Neverovatno je da u sedam dana, koliko smo bili pred Arhivom, nijedan zaposleni funkcioner Gradske uprave nije ušao niti izašao iz Međuopštinskog arhiva.

Da li oni imaju tajne prolaze kao Josip Broz da se povuku i da prosto nestanu?

E.E.