Ustanak protiv šabačkih dahija ( 3.dan): Zelenović i Petrović ne smeju narodu na oči, pa puštaju na svom razglasu „Odu radosti“!?!

Ni treći dan protesta protiv Nebojše Zelenovića nije mogao da prođe bez incidenta. Nakon jučerašnjeg isključivanja struje za ozvučenje govornika protesta, danas su kadrovi Dušana Petrovića posegli za svojim razglasom sa koga je gruvala, ni manje ni više nego himna Evrope “Oda radosti”. Ovakvo ometanje prava naroda na iskazivanje svog mišljenja i nezadovoljstva, u Šapcu koji se diči “slobodarskom” tradicijom, nikada nije viđen. Zato je okupljeni narod reagovao pištaljkama. Ne na himnu, već na bezobrazluk dvojice koji nemaju hrabrosti da izađu pred narod.

Da ne bude zabune, niti je DuPe “Evropejac”, niti je njegov “Zelenko” ljubitelj evropskih vrednosti. A himna Evrope nije puštena zbog toga što se treći dan protesta protiv Nebojše Zelenovića poklopio sa datumom koji se obeležava kao Dan Evrope. Namera aktuelnog i slučajnog gradonačelnika Šapca i njegovog političkog tate je da nezadovoljne Šapčane njihovim 20-godišnjim terorom nad gradom prikažu kao mrzitelje Evrope.

I tek što su se s jedne strane oglasili taktovi Betovenove simfonije, a s druge pištaljke, iz zgrade Gradske uprave izleteli su snimatelj i novinarka Zelenovićeve TV Šabac. Istovremeno, Dušan Kostadinović, predsednik IO DS i “Zelenkov” zamenik, na svoj tviter nalog postavio je snimak zviždanja ispred Gradske uprave sa objašnjenjem da “naprednjaci zvižde himni Evrope”. Tako je naprasni dolazak ekipe Zelenovićeve i Petrovićeve televizije imao samo jedan cilj, a to je da nastave sa progonom i ponižavanjem svih onih koji ne misle kao oni. Jer, po njima, nekada su to “oni krezubi Vučićevi glasači”, a evo sada, mrzitelji Evrope.

Ipak, ovako jadan i smotan pokušaj Nebojše Zelenovića da ponovo onemogući proteste nije pokolebao Šapčane.

Narodni poslanik Blaža Knežević podsetio je Šapčane da od 2000. godine u ovom gradu vlada ista garnitura, čiji je prvi predsednik opštine bio Dušan Petrović.

– Bio je ministar poljoprivrede i u to vreme urušio stočni fond. Za samo jednu godinu zaklano je 200.000 matičnih grla. Nakon toga postaje ministar pravde i idejni tvorac čuvene reforme pravosuđa kada je preko noći isterano preko 800 sudija samo zato što nisu hteli da sude po nalogu Vuka Jeremića, Dragana Đilasa i Borisa Tadića – rekao je Blaža Knežević.

Šapčanima se obratio i odbornik u Skupštini grada Šapca Goran Mijailović.

– Ovaj grad nikada nije imao goru vlast i Zelenović će ostati upamćen kao najgori gradonačelnik u istoriji Šapca. Dušan Petrović nam je postavio čoveka koji je išao na poklonjenje u Peć, a kada se vratio rekao je da je išao kod svojih prijatelja da im pomogne da nauče da sade jagode. Kaže Zelenović da ako zanemarimo neke periferne stvari mi možemo sa Albancima odlično da poslujemo – rekao je odbornik Goran Mijailović, što su okupljeni dočekali uz salvu zvižduka i negodovanja.

I trećeg dana protesta, učesnici su prošetali do zgrade Međuopštinskog istorijskog Arhiva gde je od 2014. godine smešten kabinet gradonačelnika i njegovih poslušnika, ali i kancelarija glavnog „gurua šabačkih stradanja“, Dušana Petrovića, narodnog poslanika…

E.E.