URAĐEN NOV SPORTSKI TEREN U OSNOVNOJ ŠKOLI NA MIŠARU

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je posetio Osnovnu školu ,,Jevrem Obrenović” na Mišaru, gde su u toku radovi na asfaltiranju sportskog terena. Škola koja se može pohvaliti vekom postojanja, od svog osnivanja do danas, nije imala urađen teren za sportske aktivnosti. Gradonačelnik Pajić istakao je da je saradnjom Grada Šapca sa preduzetnikom Radom Nikolićem, vlasnikom firme ,,Savremena gradnja” sada rešen ovaj višedecenijski problem.

,,Urađen je nov teren za fudbal i rukomet, a u narednih nekoliko dana biće urađen i teren za košarku. Ovu četvororazrednu školu trenutno pohađa 49 učenika koji časove fizičkog imaju na travnatoj površini, ili u učionicama, zavisno od vremena. Takođe ćemo uraditi i ogradu oko škole i tako podići bezbednost učenika na najviši nivo”, rekao je Pajić i dodao da je Grad Šabac obezbediosredstva u iznosu od 800 hiljada dinara za ugradnju kotla na pelet koji će uz delimično zamenjenu stolariju, za koju je Grad izdvojio 400 hiljada dinara, doprineti kvalitetnijem izvođenju nastave u zimskom periodu u ovoj školi.

,,Delima govorimoda nam je cilj da učenicima na selu obezbedimo iste uslove za školovanje kao učenicima u gradu. Svako uspešno i napredno društvo nastaje kvalitetnim obrazovanjem. Zbog toga ćemo nastaviti da ulažemo u njega, kako bismo stvorili uslove koji će đacima i njihovim nastavnicima omogućiti postizanje željenih rezultata. Delima govorimo da Zajedno možemo sve”, istakao je gradonačelnik Pajić.

Preduzetnik Rade Nikolić, vlasnik firme ,,Savremena gradnja”, koji je završio prva četiri razreda u ovoj školi, rekao je da je teren želeo da uradi pre 20 godina, ali su postojali brojni problemi.

,,Imao sam nameru da ovo uradim, ali je bilo dosta problema oko struje. Sada mi je gradonačelnik Pajić izašao u susret. Pre dvadesetak dana smo se dogovorili da uradimo ovaj teren. Gradonačelnik je istog momenta poslao ljude da pogledaju lokaciju i grad je obezbedio projekat. Prva faza radova je završena, a to je teren za fudbal, rukomet i za koji dan će biti gotov teren za košarku. Druga faza su staze i nova ograda oko škole. Ta faza će biti završena za 15-ak dana”, rekao je Rade Nikolić.

Direktor Osnovne škole ,,Jevrem Obrenović” Duško Bojić istakao je da su se prijavili za učešće na konkursu za dodelu sredstava Ministarstva pravde za sanaciju fasade i krovne konstrukcije na objektu IO u Mišaru.

,,Siguran sam da sve će sve što se radi za školu, i od strane Gradske uprave, a i gospodina Nikolića doprineti da se poveća broj učenika u sledećoj i narednim godinama. Želja nam je da se poveća broj dece na 20-ak po odeljenju”, rekao je direktor Duško Bojić.