Ugostiteljski objekti u Malom Zvorniku oslobođeni plaćanja naknade za korišćenje javnih površina

Skupština opštine Mali Zvornik oslobodila je vlasnike i korisnike ugostiteljskih objekata plaćanja naknade za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Mali Zvornik u 2021. godini za obavljanje delatnosti u bašti ugostiteljskog objekta otvorenog tipa.

Navedena odluka doneta je na sednici u julu tekuće godine u nameri rukovodstva opštine da podrži preduzetnike u uslovima otežanog poslovanja, usled epidemije zarazne bolesti Kovid-19.

Iako na teritoriji opštine Mali Zvornik u skladu sa ovom odlukom neće biti vršena naplata naknade za korišćenje javnih površina za 2021. godinu za obavljanje ugostiteljske delatnosti u bašti ugostiteljskog objekta, vlasnici odnosno korisnici ugostiteljskih objekata dužni su da na propisan način upute zahtev opštini Mali Zvornik za korišćenje javnih površina za 2021. godinu.

Vlasnici odnosno korisnici ugostiteljskih objekata dospele neizmirene obaveze po osnovu naknade za korišćenje javnih površina za 2020. godinu mogu izmiriti u toku 2021. godine po podnetom zahtevu za reprogram Lokalnoj poreskoj administraciji Opštinske uprave opštine Mali Zvornik.

/Ljiljana Ristanović

Akcebet
- Restbet - Trendbet