U Šapcu počela izgradnja telekomunikacione optičke infrastukture

U Šapcu su danas počeli radovi na izgradnji telekomunikacione optičke infrastrukture, koju finansira ,,Telekom Srbija” u saradnji sa kompanijom ,,Huavej”, a čija je vrednost preko šest i po miliona evra.

,,Predstavnici ,,Telekoma Srbija” odlučili su da Šabac bude prvi grad koji će ceo pokriti ovom mrežom, kao i kompletne industrijske zone. Dobrim delom biće pokrivena i prigradska naselja, a i pojedina okolna sela. Na ovaj način biti omogućeno da više od 26.000 domaćinstva dobije optički pristup brzom, stabilnom i bezbednom internetu, kao i mogućnost uvođenja širokog izbora HD televizijskih kanala, uključujući ponudu 4K video sadržaja. Optički internet – savremene tehnologije treba da budu svima dostupne”, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da je ovo idealna prilika da optička mreža stigne do svake kuće, svake kompanije i da će svako ko bude želeo moći će da se prijavi za povezivanje na ovu mrežu.

Dr Boban Birmančević, narodni poslanik i šef ,,Telekoma Srbija” u Šapcu, istakao je da je kompanija ,,Telekom Srbija” isključivo posvećena dobrobiti građana i svojih korisnika, te da u tom duhu nastavljaju i u gradu Šapcu.

,,Zahvaljujući Gradskoj upravi koja je bila spremna da odgovori na sve zahteve ,,Telekoma” kao investitora i kompanije ,,Huavej” kao izvođača radova, optička mreža će stići do svakog korisnika u gradu sa brzinama koje su u ovom delu Evrope, do sada bile nemoguće. Iako je bilo kašnjenja to će biti nadoknađeno, do kraja godine celo gradsko jezgro biće pokriveno. Najbitnije za naše građane je da je cena najpovoljnija i najpristupačnija, a kvalitet zagarantovan”, kazao je dr Birmančević.

Planirani rok za završetak svih radova je kraj juna 2022. godine.