U RIBARIMA POČELO ČIŠĆENJE DIVLJE DEPONIJE

Javno komunalno preduzeće ,,Stari grad“ danas je počelo sa radovima na sanaciji divlje deponije u Ribarima. Sanacija deponije se realizuje u okviru Projekta prevencija nelegalnog odlaganja i uklanjanja otpada u 2021. godini. Ugovor o sufinansiranju je u Ministarstvu zaštite životne sredine potpisao gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sa ministarkom Irenom Vujović. Ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta su dva miliona dinara. Ministarstvo dodeljuje sredstva u iznosu od 1.540.616,00 dinara dok ostala sredstva obezbeđuje Grad Šabac.

,,Izuzetno važan projekat za Grad Šabac, koji će se odvijati na 11 lokacija na seoskom području. Osim Ribara to su i Slepčević, Prnjavor, Petlovača, Mrđenovac, Mišar, Mala Vranjska, Krivaja, Drenovac i dve lokacije u Mačvanskom Pričinoviću. Želimo da uklonimo ove deponije i stvorimo bolje uslove za život građanima. Grad Šabac je postao stabilan partner sa državom Srbijom. Ovakvih projekata, i u oblasti ekologije, i u svim drugim sferama, u narednom periodu će biti sve više“, rekao je Blaža Knežević, zamenik gradonačelnika.

V.d. direktora JKP ,,Stari grad“ Nikola Begović apelovao je na sve sugrađane da svoj otpad ne odlažu na mesta koja nisu predviđena za deponiju jer time ugrožavaju životnu sredinu.

,,JKP „Stari grad“ je apliciralo kod Ministarstva zaštite životne sredine za projekat sanacije divljih deponija. Naišli smo na razumevanje od strane Gradske uprave, koja ne samo da je podržala ovaj projekat nego i učestvuje u njegovom sufinansiranju. Mi smo locirali 11 divljih deponija na teritoriji grada Šapca. Deponija u Ribarima je dužine oko 600 metara i na njoj ima građevinskog, kabastog, zelenog otpada“, kazao je Begović.

Akcebet
- Restbet - Trendbet