U Mesnoj zajednici Velika Reka opština Mali Zvornik obnavlja putnu mrežu i gradi fudbalsko igralište

Na konferenciji za novinare Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Mali Zvornik održanoj u petak, 11. oktobra, predstavljeni su rezultati rada koje je rukovodstvo malozvorničke opštine, na čelu sa SNS-om, ostvarilo u protekle tri godine u Mesnoj zajednici Velika Reka, kao i deo aktivnosti u ovom selu predviđen za predstojeću godinu.

Član Opštinskog odbora SNS-a Mali Zvornik i predsednik Mesnog odbora SNS-a Velika Reka Vladan Todorović rekao je da je u Velikoj Reci u protekle tri godina opština Mali Zvornik obnovila veći deo putne i druge komunalne infrastrukture, te da će nastaviti dalje sa radom na tom planu. On je naveo da, osim obnove putne mreže, lokalna samouprava u ovoj mesnoj zajednici radi na poboljšanju uslova za obrazovanje dece, sport i rekreaciju. Todorović je zahvalio rukovodstvu opštine na dosadašnjoj podršci i ulaganjima, koja su, kako je naveo, doprinela da ova mesna zajednica ima kvalitetnije uslove za život građana.

U Saopštenju za javnost OO SNS Mali Zvornik, izdatom nakon konferencije za novinare, navedeno je da lokalna samouprava u Malom Zvorniku, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, čini sve da poboljša život građana na području opštine, posebno u seoskim mesnim zajednicama.

„U Velikoj Reci u protekle tri godine najviše je rađeno na obnovi i izgradnji putne i druge komunalne infrastrukture, te unapređenju uslova za obrazovanje dece.

Asfaltirano je 300 metara puta za zaseok Voljevci i 100 metra puta za zaseok Čikarići, u šta je iz budžeta opštine uloženo oko 1,7 miliona dinara.

Uređeno je i 12 kilometara seoskih kategorisanih puteva, za šta je utrošeno 250 tona separisane rizle.

Na bujičnom potoku Reka u ovom selu izvršeno je čišćenje taložne brane od nanosa peska, stabala i drugog materijala, čime je ona pripremljena za prevenciju od mogućih poplava u zimskom periodu.

Za nabavku i prevoz građevinskog materijala za uređenje puteva i rad građevinskih mašina u Velikoj Reci u zadnje dve godine izdvojeno je oko 2 miliona dinara.

U ovom selu opština gradi i fudbalsko igralište, na ime čega je u budžetu opredeljeno 10 miliona dinara.

Radovi su počeli nedavno, a obuhvatiće najpre izgradnju svlačionica i ograde oko igrališta, za šta je predviđeno 4 miliona dinara.

Nakon ovih radova, uslediće nabavka i postavljanje travnate podloge, te izgradnja odgovarajuće podzide.

Završetak igrališta predviđen je do kraja godine.

U okviru rada na poboljšanju uslova za sport i rekreaciju u Velikoj Reci opština Mali Zvornik finansiraće uređenje školskog i dečjeg igrališta, što podrazumeva opremanje igrališta neophodnim rekvizitima i mobilijarima, u skladu sa pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta.

U cilju poboljšanja uslova za rad osnovne škole u Velikoj Reci, opština je sa 2 miliona dinara finansirala izradu projektne dokumentacije za unapređenje energetske efikasnosti zgrade škole i izgradnju kotlarnice na pelet, dok je za osavremenjavanje rada ustanove i unapređenje bezbednosti dece, kroz nabavku računarske opreme i uvođenje video nadzora, opredelila 1,5 miliona dinara.

Osim toga, u ovoj školi opština je, putem donacija, obezbedila kompletnu obnovu 3 učionice.

U Mesnoj zajednici Velika Reka, uz podršku opštine, aktuelno je i uređenje autobuskih stajališta“, navedeno je u Saopštenju za javnost OO SNS Mali Zvornik.

Ljiljana Ristanović