U mesnoj zajednici Brasina opština Mali Zvornik obnovila većinu komunalne infrastrukture

Konferencija za novinare Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Mali Zvornik, posvećena radu mesne zajednice Brasina, odžana je u petak, 18. oktobra, u prostorijama stranke, od 10.00 časova.

Govoreći na ovu temu, član OO SNS Mali Zvornik i predsednik Mesnog odbora SNS-a u Brasini Jovan Antonić, koji je i odbornik u lokalnom parlamentu, naveo je da je opština Mali Zvornik, sledeći politiku Srpske napredne stranke, uradila mnogo toga na unapređenju uslova za život u mesnoj zajednici Brasina.

Prema njegovim rečima, u najvećoj meri ulagano je u asfaltiranje i popravku puteva u selu, izgradnju ulične rasvete i rekonstrukciju vodovodne mreže.

On je zahvalio čelnicima opštine na podršci i zalaganju da građani mesne zajednice Brasina imaju bolje uslove.

Nakon konferencije za novinare, OO SNS Mali Zvornik izdao je Saopštenje za javnost:

„Poboljšanje kvaliteta života u mesnim zajednicama na području opštine Mali Zvornik jedan je od prioriteta u radu rukovodstva ove opštine, na čelu sa Srpskom naprednom strankom.

Trudeći se da građanima u svim delovima opštine omogući jednake uslove, lokalna samouprava u selima ulaže u poboljšanje putne mreže, vodovoda, snabdevanja električnom energijom i ostalih potreba.

U mesnoj zajednici Brasina u protekle tri godine obnovljena je većina komunalne infrastrukture.

Na putu ka Rudniku urađeno je 1,7 kilometara asfalta i oko 100 metara pored pruge u Batar Polju, kao osnov da preduzeće „Železnice Srbije“ nastave asfaltirenje navedene deonice.

Uređen je plato u centru sela i vršeno nasipanje puteva rizlom u zaseocima Luke, Gaj, Veselinovići, Riječani i Čolakovići.

Do kraja tekuće godine u planu je asfaltiranje oko 300 metara opštinskih puteva i ulica u selu.

U proteklom periodu u mesnoj zajednici Brasina kontinuirano je rađeno i na krpljenju udarnih rupa na putevima.

Ulična rasveta, u dužini od oko 500 metara, uvedena je u zaseoku Čolakovići i Luke, prema Barama, te dorađena u zaseoku Riječani.

Snabdevanje vodom poboljšano je rekonstrukcijom vodovodne mreže „Gaj – Klisar – Dunavac“ i izgradnjom odgovarajuće crpne stanice.

U saradnji nadležnog preduzeća i lokalne samouprave rekonstruisana je pruga i obnovljena železnička stanica u centru sela.

Pored svega navedenog, u Brasini lokalna samouprava ulaže i u poboljšanje društvenog života, kroz podršku lokalnim sportskim klubovima i organizacijama civilnog društva“, navedeno je u Saopštenju za javnost OO SNS Mali Zvornik.

OO SNS Mali Zvornik